Školski časovi će i dalje trajati 30 minuta, zaštitne maske obavezne

"Institut će, kao i do sada, pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa njom predlagati adekvatne protivepidemijske mjere", navodi se u saopštenju

13934 pregleda 153 reakcija 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Trenutne epidemiološke mjere u obrazovnim ustanovama ostaju i dalje na snazi, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Iz Instituta su održali sastanak sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta na kojem se razgovaralo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i važećim mjerama.

"Institut će, kao i do sada, pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa njom predlagati adekvatne protivepidemijske mjere", navodi se u saopštenju.

Protivepidemijske mjere koje su trenutno na snazi su da su u privatnim i javnim ustanovama obrazovanja dužne da obezbijede da svi zaposleni i učenici nose zaštitnu masku na licu koja pokriva nos i usta, osim ako usljed zdravstvenog stanja i individualnih razvojnih specifičnosti ne mogu nositi masku ili je mogu nositi samo uz određena ograničenja:

  • Tokom trajanja časova i boravka u ovim ustanovama,
  • Na otvorenoj površini ispred ovih ustanova, ako se ne može obezbijediti međusobna fizička udaljenost od najmanje dva metra

U javnim i privatnim ustanovama koje obavljaju obrazovni i vaspitni rad nastavni časovi traju 30 minuta.

Bonus video: