U nedjelju tradicionalni "Lastovski krnevao"

Tradicija karnevala u Donjoj Lastvi najduža je takva fešta na području opštine Tivat, jer se karneval u ovom mjestu održava duže od 120 godina

3351 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Nakon prošlogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, karnevalske fešte u Donjoj Lastvi kod Tivta biće nastavljene u nedjelju 27. februara za kada je zakazan tradicionalni "Lastovski krnevao".

Organizator karnevala je lokalna NVO "Harlekin", a manifestaciju su podržali Opština i Turistička prganizacija Tivat.

Po starom običaju, vesela povorka maškara i mažoretki sa karnevalskom lutkom, uz pratnju Gradske muzike, krenućee u 14 sati iz naselja VII kvart. Povorka će obići cijelo mjesto i doći na lastovsku rivu gdje će biti održano suđenje i spaljivanje karnevala.

Fešta se potom nastavlja maskenbalom na trgu ispred nekadašnje galerije “Mar-Mar”, a najboljim maskama biće dodijeljene i prigodne nagrade. Tokom karnevala organizatori će promovisati i djeliti ovogodišnje izdanje lokalnog satirično-humorističkoog lista “Bruštulin” u kojem su na duhovit način obradili razne vesele i manje vesele događaje iz protekle godine.

Inače, tradicija karnevala u Donjoj Lastvi najduža je takva fešta na području opštine Tivat, jer se karneval u ovom mjestu održava duže od 120 godina.

Bonus video: