Ugašen šumski požar u mjestu Nudo, u blizini granice sa BiH

Ovo je još jedan dokaz naše uspješne regionalne saradnje, dokaz da kada su požari u pitanju, kada su imovina i životi u pitanju, nema granica i prepreka da pomognemo jedni drugima"

3780 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca iz Trebinja ugašen je šumski požar u mjestu Nudo, koji je prijetio da ugrozi kuće i imanja stanovnika toga kraja.

"Požar je bio većeg obima i bila su ugrožena imanja i kuće naših sugrađana", kazao je Slavko Tadić, komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja.

On je pojasnio da su zbog udaljenosti nikšićke jedinice od Nudola, koji je u pograničnom pojasu sa Bosnom i Hercegovinom, pozvali kolege iz Vatrogasnog društva Lastva trebinjska.

foto: Privatna arhiva

"Koji su odmah odreagovali, izašli sa svojom posadom i odradili posao za sve nas. Ovo je još jedan dokaz naše uspješne regionalne saradnje, dokaz da kada su požari u pitanju, kada su imovina i životi u pitanju, nema granica i prepreka da pomognemo jedni drugima",.

Zahvalio se kolegama iz Trebinja i poručio im da uvijek mogu na njih da racunaju.

"Zahvaljujemo takođe graničnoj policiji i carini nase države i Republike Srpske na koordinisanoj akciji i razumijevanju", kazao je Tadić.

Bonus video: