CGO: Pozdravljamo odluku da se formira predmet i sprovede izviđaj u vezi sa sumnjivim diplomama medicinskih radnika

"Ohrabruje odgovorna izjava direktora te bolnice, koji je pozvao nadležne da ispitaju vjerodostojnost čak 17 takvih diploma. Tu praksu bi trebalo da prate svi direktori bolnica, ali i drugih ustanova kad god imaju i najmanju sumnju u validnost diploma zapošljenih"

3110 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Centar za građansko obrazovanje
Foto: Centar za građansko obrazovanje

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozdravlja riješenost Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Pljevljima da na svoju inicijativu, bez prethodne prijave i na osnovu medijskih navoda, formira predmet i sprovede izviđaj u vezi sa sumnjivim diplomama medicinskih radnika u Opštoj bolnici u Pljevljima", saopšteno je iz te NVO.

"Vijesti" su 23. februara pisale da he Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima formiralo predmet povodom informacije o sumnjivim diplomama medicinskih radnika Opšte bolnice u toj opštini.

"Ohrabruje odgovorna izjava direktora te bolnice, koji je pozvao nadležne da ispitaju vjerodostojnost čak 17 takvih diploma. Tu praksu bi trebalo da prate svi direktori bolnica, ali i drugih ustanova kad god imaju i najmanju sumnju u validnost diploma zapošljenih", dodaju iz CGO.

Kako se navodi "ovo pitanje zahtijeva aktivniju uključenost Ministarstve prosvjete, nauke, kulture i sporta, koje u internoj proceduri mora ispitati okolnosti koje su prethodile nostrifikaciji ovih diploma, imajući u vidu sumnje u zakonitost tih postupaka."

"CGO poziva Ministarstvo da sprovede i reviziju nostrifikacija diploma iz prethodnih godina, a posebno onih koje dolaze sa sumnjivih adresa iz regiona", zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

23. Februar 2022.

Traže falš diplome među bijelim mantilima

Bonus video: