Raičević: Privodimo kraju ulaganja vrijedna preko dva miliona eura

“Bili smo u prilici da iskoristimo lijepo vrijeme i uvjerimo se u progres koji je zabilježen na jednom od najznačajnih projekata uređenja javnih površina u zahvatu Starog Bara.

6957 pregleda 30 reakcija 4 komentar(a)
sa obilaska radova, Foto: Mediabiro
sa obilaska radova, Foto: Mediabiro

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima obišao je radove na najznačajnijim infrastrukturnim projektima, koji se trenutno realizuju na teritoriji opštine Bar. Oni su izrazili zadovoljstvo što se radovi koje Opština Bar izvodi na značajnom broju lokaliteta odvijaju planiranom dinamikom,prenosi Mediabiro.

“Bili smo u prilici da iskoristimo lijepo vrijeme i uvjerimo se u progres koji je zabilježen na jednom od najznačajnih projekata uređenja javnih površina u zahvatu Starog Bara.

Tu je Opština, krajem prošle godine, uvela izvođača radova, koji bi u roku od 90 radnih dana trebalo da okonča radove, koji podrazumijevaju instalaciju stare kaldrme, vraćanje u prvobitno izvorno stanje, a sve u skladu sa konzervatorskim projektom koji je odrađen od strane Arhitektonskog fakuteta, i glavnim projektom projektanta Inko plan.Uvjerili smo se da firma Koto, koja je izabrana na tenderu, radove izvodi na kvalitetan način” poručio je Raičević.

On je kazao da očekuje da će se intezitet radova pojačati u narednim danima. Vrijednost ovog projekta koji finansira Opština Bar iznosi preko 500.000 eura i osim obnavljanja autentične kaldrme podrazumijeva i sanaciju hidrotehničke instalacije u ovom dijelu. Đorđe Milosavljević, pomoćnik odgovornog izvođača radova kazao je da su u dijelu gornje pijace započeli slaganje kaldrme, dok se na osnovnom dijelu rade pripremni radovi, priprema podloge i tamponiranje sloja za ugradnju kaldrme.

Raičević sa saradnicima obišao je i radove u centru grada. Na Topolici su pri kraju radovi na uređenju Pionirskog parka u vrijednosti od 42.000 eura, gdje će se kroz uređenje i ozelenjavanje javnih površina i instalaciju rekvizita za dječije igralište i rekreativnu zonu, otvoriti još jedna zelena oaza u gradu. Opština u kontinuitetu uređuje javne površine, parkove i šetališta.

U samom centru oni su obišli radove na uređenju gradskog trga. “Ono što me raduje jeste da radovi na uređenju Trga u centru grada idu planiranom dinamikom. 14. februara je izvođač uveden u posao, a rok za završetak je 100 dana. Očekujemo da će to uređenje prostora na jedan moderan i savremen način ponuditi sugrađanima i turistima novi kvalitet života” poručio je predsjednik Opštine.

On je sa izvođačima razgovarao o izazovima sa kojima se suočavaju prilikom rada i zajedno sa njima ponudio konkretna rješenja od strane lokalne uprave kako bi se radovi što prije i što kvalitetnije dovršili.

Na Trgu Vladimira i Kosare uređuje se površina od 6.500 m², zelene površine su nešto uvećane i planirana površina, za ovu namjenu, je sada približno 1500 m², što je za oko 250 m² više od zatečenih zelenih površina. Planirana je i fontana, u nivou partera, tehnološki opremljena po savremenim principima. Ukupna vrijednost radova je oko 600.000 eura.

I na lokalitetu u Ilinu su se u prethodnih 150 dana izvodili radovi na nastavku izgradnje ulice 13 i 13A gdje je osim asfaltiranja, urađena i atmosferska i fekalna kanalizacija ali i uvedena vodovodna infrastruktura. Raičević je kazao da je vrijednost ovih radova preko 450 hiljada eura uz troškove koje Opština bila u obavezi da opredijeli, a ticali su se ekspropiracije zemljišta, preko 290 hiljada eura.

“Možemo da konstatujemo da su i ovdje rokovi ispoštovani i radujem i kvalitet izvedenih radova, kao i zadovoljstvo mještana.” rekao je predsjednik Opštine koji se na licu mjesta i susreo sa mještanima koji su iskazali zadovoljstvo urađenom infrastrukturom koja će olakšati njihov svakodnevni život i kretanje i dodatno podići vrijednost ovog dijela Bara.

Bonus video: