Uginula srna koja je povrijeđena vatrenim oružjem

"Ne učinimo li nešto, svako u svojoj moći, poješće nas mrak", napisao je ekolog i ornitolog Darko Saveljić

42574 pregleda 53 reakcija 47 komentar(a)
Foto: Facebook/Darko Saveljić
Foto: Facebook/Darko Saveljić

Ekolog i ornitolog Darko Saveljić iz Agencije za zaštitu životne sredine saopštio je da je srna koja je danas pronađena ranjena uginula.

Saveljić je na svom Fejsbuk profilu istakao da nam "hitno treba bolji i ljepši svijet. Bolja i plemenitija Crna Gora".

"Doživjeh pakao da mi srna umre na rukama. Ko može u ovu nježnu mrvu života da puca, vjerujte mi, pucao bi i na ljude. Ne učinimo li nešto, svako u svojoj moći, poješće nas mrak", napisao je on.

Srna koja je pronađena na magistralnom putu od Kolašina prema Podgorici, povrijeđena je vatrenim oružjem, saopštili su "Vijestima" danas nezvanično u kolašinskoj policiji.

Prema dosadašnjim, kako kažu, neprotvrđenim saznanjima, životinju su odstrijelili krivolovci iz Podgorice. Srnu je našao jedan od vozača i, u saradnji sa policjom, prebacio je do veterinara u Podgorici gdje je operisana.

Ranjena životinja nađena je u blizini Međuriječja, kod skretanja za Trmanje, a odstrijeljena je kroz zadnje noge, kažu u policiji.

Srnu sa kolovoza sklonio Velibor Veličković

Bjelopoljac Velibor Veličković ispričao je da je jutros oko 10 časova, na magistralnom putu u kanjonu Morača, krećući iz pravca Kolašina prema Podgorici na desnoj kolovoznoj traci zatekao ranjenu srnu kako leži na putu, okružena psima.

"Zaustavio sam vozilo i otjerao dva psa koja su okružila ranjenu srnu, koja je ležala nepomično. Jedini pokret je bio blago pomjeranje glave. Vidio sam da je ranjena u zadnjem desnom dijelu tijela, a tragovi krvi su bili vidljivi i na ulici gdje je ležala. Pomjerio sam je van kolovoza i vozači koji su ubrzo pristizali obavijestili su policiju i vatrogasnu službu", kazao je Bjelopoljac, dodajući da su ubrzo potom pristigli ostali vozači, od kojih je neko ubrzo alarmirao policiju i vatrogasnu službu.

Bonus video: