Vuković: Zagorič će dobiti višenamjenski objekat, nove zelene površine i bolju putnu infrastrukturu

"Gradićemo objekat po uzoru na onaj na Zlatici u kom se od 2018. godine nalazi i Dom zdravlja, tako da želimo da tu vrstu sadržaja dobijemo i ovdje - Dom zdravlja, apoteku, objekat mjesne zajednice, dom penzionera, prostorije za rad nekoliko omladinskih klubova, poštu, market i jednu malu pijacu, dakle sve ono što je potrebno ovom starom i sada već velikom naselju u kom živi preko 20.000 ljudi”, kazao je gradonačelnik

3758 pregleda 93 reakcija 11 komentar(a)
Vuković u Zagoriču, Foto: PG Biro
Vuković u Zagoriču, Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je, takom posjete Mjesnoj zajednici Zagorič, da će stanovnici tog dijela glavnog grada dobiti višenamjenski objekat, nove zelene površine i znatno bolju putnu infrastrukturu.

„U direktnoj komunikaciji smo imali priliku da predstavimo sve one projekte koji će obilježiti budući razvoj ovog dijela grada, uz podsjećanje na to da smo i u prethodnom periodu u ovom dijelu Podgorice bili vrlo aktivni, o čemu, između ostalog, svjedoči podatak da smo u okviru realizacije Projekta sistema za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Zagoriču izgradili 4,5 kilometra kanalizacije i za te namjene utrošili 1,5 miliona eura“, kazao je Vuković tokom susreta sa sugrađanima.

Gradonačelnik je najavio, kako je saopšteno iz PG Biroa, neke od važnih projekata koji su planirani u narednom periodu za taj dio grada.

„Najvažniji projekti za Zagorič čija realizacija će započeti u ovoj godini je svakako višenamjenski objekat u Ulici IX crnogorske brigade. Na parceli u vlasništvu Glavnog grada gradićemo objekat po uzoru na onaj na Zlatici u kom se od 2018. godine nalazi i Dom zdravlja, tako da želimo da tu vrstu sadržaja dobijemo i ovdje - Dom zdravlja, apoteku, objekat mjesne zajednice, dom penzionera, prostorije za rad nekoliko omladinskih klubova, poštu, market i jednu malu pijacu, dakle sve ono što je potrebno ovom starom i sada već velikom naselju u kom živi preko 20.000 ljudi. U toku je priprema projektne dokumentacije i vjerujem da je realno da mi raspišemo tender u narednih tri mjeseca, odnosno da realizacija ovog projekta krene u drugoj polovini 2022.godine“, saopštio je Vuković.

Dodao je da Glavni grad radi na rješavanju imovinskih odnosa u Ulici II crnogorskog bataljona koja povezuje Zagorič sa centrom grada i proteže se duž korita rijeke Morače.

"Želimo da tu ulicu proširimo i da od nje napravimo bulevar, a ako sve bude kako treba, realno je da i taj tender bude raspisan do kraja godine. Sa druge strane brada Gorica radićemo proširenje Ulice Ludviga Kube, koja je izuzetno značajna imajući u vidu česte saobraćajne gužve velike, tako da želimo da tu ulicu proširimo radi lakšeg odvijanja saobraćaja“, kazao je Vuković.

Gradonačelnik je najavio izgradnju parka na dnu ulice prema pruzi što će, kako je kazao, biti potpuno novi sadržaj za Zagorič, na površini od gotovo 4.000 metara kvadratnih u blizini poligona.

„Dobićemo novi sadržaj koji će sigurno upotpuniti ovu priču i kvalitet života svih mještana Zagoriča podići na viši novo. Vrlo smo posvećeni interesima ovog dijela grada, vrlo zahvalni ljudima iz Mjesne zajednice na korektnom odnosu i proaktivnom pristupu i evo u partnerstvu sa njima i u partnerstvu sa našim sugrađanima nastavljamo da radimo u najboljem interesu Zagoriča i cijele Podgorice“, zaključio je Vuković.

Bonus video: