Opština Tivat obilježila Međunarodni dan civilne zaštite i Dan zaštite i spašavanja

U Porto Montenegru je održana pokazna vježba gašenja sa protivpožarnim brodom „Jovana“ dok su za maturante Srednje mješovite škole „Mladost“ u Tivtu priređena predavanja o službi zaštite i spašavanja i civilnoj zaštiti od strane osoblja Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore

2350 pregleda 2 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković

Nizom događaja edukativnog i informativnog karaktera, Opština Tivat obilježila je danas 1. mart – Međunarodni dan civilne zaštite i Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori.

Pripadnici Službe zaštite Opštine Tivat i dobrovoljnih vatrogasnih društava „Krtoli“, „Tivat“ i „Boka“ u osnovnim školama „Drago Milović“ u Tivtu i njenim područnim odjeljenjima u Gradiošnici i Donjoj Lastvi, odnosno OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima održali su pokazne vježbe za učenike.

U Porto Montenegru je održana pokazna vježba gašenja sa protivpožarnim brodom „Jovana“ dok su za maturante Srednje mješovite škole „Mladost“ u Tivtu priređena predavanja o službi zaštite i spašavanja i civilnoj zaštiti od strane osoblja Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

Crveni krst Tivta priredio je obuku za zainteresovane iz pružanja prve pomoći, dok su tivatskim školama donirani ormarići za prvu pomoć.

„Primarni cilj ovih aktivnosti je dizanje svijesti javnosti o opasnostima od velikih nesreća i katastrofa, ali i ulozi civilne zaštite u prevenciji i edukaciji“, kazala je tim povodom menadžerka Opštine Tivat Patricia Pobrić.

Međunarodni dan civilne zaštite proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) 1990. godine, dok se Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori obilježava od 2013. godine.

Bonus video: