Đurišići počeli da sade voće uz ulicu, komšije pokušale da ih spriječe: Policija razdvajala

„Nakon napravljene pauze u nadi da će se gradonačelnik Stijepović urazumiti i riješiti problem koji ima sa našom porodicom, ponovo smo započeli radove na našoj imovini“, kazala je Danijela Đurišić
82 pregleda 6 komentar(a)
Jerevanska ulica, voće Đurišići, Foto: Privatna arhiva
Jerevanska ulica, voće Đurišići, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.10.2017. 07:48h

Porodica Đurišić je uz Jerevansku ulicu na Zabjelu u Podgorici počela sa sadnjom voća, zbog čega su se njihove komšije pobunile.

„Nakon napravljene pauze u nadi da će se gradonačelnik Stijepović urazumiti i riješiti problem koji ima sa našom porodicom, ponovo smo započeli radove na našoj imovini“, kazala je Danijela Đurišić.

Međutim, nakon što su otpočeli sa sadnjom, grupa komšija je pokušala da ih spriječi. Zbog prijetnji susjeda Đurišići su se obratili policiji.

„Na njihove napade, omalovažavanja i fizičke prijetnje od strane pojedinaca, bili smo prinuđeni da se za zaštitu obratimo Upravi policije“, izjavila je Đurišićeva.

Prema njenim riječima, policija je došla, pokušala da riješi problem i u tim pokušajima pozvala Komunalnu policiju da utvrdi kakvi se radovi izvode u ovom dijelu Zabjela. Ubrzo nakon dolaska policije građani su se razišli.

Đurišići ističu da će postupati isključivo u okviru zakona, te da će nastaviti da štite svoja prava.

Vanja Đurišić najavljuje da će, ukoliko se za to steknu uslovi, reduzeti sve zakonske mjere da povrati svoju imovinu.Ranije tokom godine porodica Đurišić je blokirala dio Jerevanske ulice u blizini Osnovne škole „Oktoih“. Oni od Glavnog grada traže da im se isplati novac za zemljište preko kojeg je izgrađena ulica. Tvrde da je 1.023 kvadrata i dalje njihovo vlasništvo, što u gradu osporavaju.

Bonus video: