Donirali opremu za stručnu nastavu

Praktično znanje je od izuzetne važnosti za usmjerenja poput tehničara prodaje, te je ova donacija kompanije vid podrške ka što kvalitetnijem usavršavanju budućih kadrova.

32504 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IDEA
Foto: IDEA

Učenicima nikšićke Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, budućim tehničarima prodaje donirana je oprema za stručnu nastavu. Riječ je o simulaciji prodavnice koja će olakšati usvajanje praktičnog znanja u oblasti trgovine, a donacija je kompanije Mercator-CG, u sklopu koje posluju IDEA prodavnice.

Donacija uključuje opremanje školske prostorije za praktičnu obuku za rad u prodavnici, odnosno svu prateću opremu poput pulta, kase, polica i potrebnih proizvoda. Pored toga, učenici na dan otvaranja, imaju priliku da od zaposlenih iz kompanije čuju više o osnovama iz oblasti prodaje i praktičnom iskustvu iz ugla trgovinskog lanca.

U Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi zahvalni su na konstruktivnoj saradnji sa kompanijom Mercator-CG tokom proteklih godina, naročito na polju realizacije praktične nastave u prodavnicama IDEA.

Zadovoljstvo mi je saopštiti da je ova saradnja rezultirala vrijednom i korisnom donacijom u opremi od strane kompanije Mercator-CG. Ovom donacijom opremljen je kabinet trgovine JU Srednja Ekonomsko-ugostiteljska škola u Nikšiću čime je u velikoj mjeri poboljšana realizacija nastavnog procesa u obrazovnom programu Tehničar prodaje“, kazao je dr Vasilj Jovović, VD direktora škole.

IDEA
foto: IDEA

Kako navodi, posebnu zahvalnost duguju članovima tima kompanije koji su skupa sa profesorima škole realizovali ovu uspješnu saradnju. „Sa osobitim pijetetom očekujemo da ćemo i u narednom periodu nastaviti i još više pospješiti saradnju sa kompanijom Mercator - CG na obostranu korist“, saopštio je Jovović.

Prema riječima Jelene Doderović, direktorice marketinga u IDEI, praktično znanje je od izuzetne važnosti za usmjerenja poput tehničara prodaje, te je ova donacija kompanije vid podrške ka što kvalitetnijem usavršavanju budućih kadrova.

Duže od 10 godina učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole obavljaju praksu u našim prodavnicama u Nikšiću. Na taj način smo dodatnim znanjem i iskustvom osnažili veliki broj učenika, od kojih su neki danas i naše drage kolege. Ova donacija je još jedan korak dalje ka zajedničkom cilju – da mladi svoje teorijsko znanje dopunjavaju i jednako važnim praktičnim znanjem i iskustvom“, kazala je Doderović.

Ona dodaje da trenutno čak 78 učenika jednom sedmično obavlja praksu u nekoj od IDEA prodavnica, te da opremanje školskih prostorija predstavlja novi način produbljivanja dugogodišnje uspješne saradnje sa pomenutom školom. Kako je najavila, slična inicijativa će se realizovati i sa Srednjom ekonomsko-ugostiteljskom školom u Baru.

Uvjereni smo da ćemo kroz ovu i buduće slične prodavnice u saradnji sa školama, a daljim osposobljavanjem u nekoj od naših IDEA prodavnica, imati još više sjajnih tehničara prodaje, a nadam se i budućih kolega“, naglasila je Doderović.

IDEA
foto: IDEA

Koordinator za realizaciju obrazovnog programa Tehničar prodaje, nastavnik savjetnik Radoslav Bulajić objašnjava da praktična nastava za učenike ovog obrazovnog programa podrazumijeva nastavu iz određenih stručno teoretskih modula širom maloprodajne mreže brenda IDEA u Nikšiću

U posljednje tri godine potpisani su i ugovori o profesionalnoj praksi koja se odvija 10 dana nakon završetka nastavne godine. Kruna jedne uspješne poslovne priče između Mercator-a i naše škole je vrijedna donacija opreme za kabinet trgovine čime se podiže kvalitet znanja, vještina i kompetencija učenika ovog obrazovnog programa“, kazao je Bulajić.

Bulajić zaključuje da je donacija ujedno i jedan sjajan vid promocije ovog smjera, jer težnja ka savremenoj nastavi i nastavnim sredstvima osposobljava ove učenike za buduća zanimanja koja su u korelaciji sa trgovinom kao što su prodavač, merčendajzer, komercijalista, regionalni menadžer i brojni drugi.