Direktor cetinjske bolnice podnio ostavku

Nezvanični izvori tvrde da će cetinjsku bolnicu napustiti i bivša direktorica Sonja Radojičić, koja u toj ustanovi radi kao kardiolog, a koju je prije devet mjeseci sa te pozicije smijenila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović

27130 pregleda 39 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Direktor Opšte bolnice Danilo I na Cetinju Vladimir Pavićević podnio je juče ostavku na tu funkciju, saznaju "Vijesti".

Pavićević je za vršioca dužnosti direktora cetinjske bolnice izabran krajem juna prošle godine.

Nezvanični izvori tvrde da će cetinjsku bolnicu napustiti i bivša direktorica Sonja Radojičić, koja u toj ustanovi radi kao kardiolog, a koju je prije devet mjeseci sa te pozicije smijenila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

U izvještaju o radu za prethodnu godinu, koji je Pavićević sačinio, navodi se da u cetinjskoj bolnici rade 33 ljekara, što je svega 55 odsto u odnosu na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Pavićević je, između ostalog, naveo da je cetinjska bolnica lani obavila 19.459 prvih pregleda specijalista, što je za 79,66 odsto više u odnosu na 2020. godinu, dok je broj kontrolnih pregleda iznosio 5.629. Saopštio je i da je bolnica Danilo I uradila 1.555 operacija tokom prošle godine.

Ustanova je, piše u izvještaju, bila u kovid režimu od januara do avgusta, a od infekcije koronavirusom liječena su 244 pacijenta, od kojih je 66 preminulo.

Pavićević je u izvještaju naveo i da se na pregled duže od 30 dana čekalo u oftalmološkoj ambulanti, što je riješeno organizovanjem dopunskog rada, kao i da je Zaštitniku prava pacijenata podnijeto pet pritužbi, od kojih se jedna odnosila na kvalitet zdravstvene usluge, a četiri na postupak zdravstvenih radnika ili saradnika.

Pavićević je zaključio da neizmirene obaveze iznose 269.303,21 euro, što je za 60,31 odsto više u odnosu na 2020. godinu.

Bonus video: