ZO Stari Aerodrom se vraća u redovan proces rada, kovid stanica u Donjoj Gorici

To znači da će u objektu Donja Gorica biti vršeno testiranje, laboratorijsko uzorkovanje, kao i pregledi Kovid ljekara

4340 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kovid centar na Starom Aerodromu (SA) će od nedjelje, 6. marta 2022. godine, biti izmješten, a taj zdravstveni objekat (ZO) će se vratiti u redovan proces rada.

To je saopšteno iz Doma zdravlja (DZ) Podgorica, a odluku su donijeli, kako navode uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju.

"Ovo podrazumijeva vraćanje svih službi zdravstvene zaštite koje su bile u objektu, uz izuzeće radioloških pregleda Kovid pacijenata, koji će dobijati tačne termine za pregled, uz poštovanje svih epidemioloških mjera", navodi se u saopštenju.

Pojasnili su da će Kovid stanica za građane Podgorice biti u objektu u Donjoj Gorici, "u kojoj postoje svi tehnički i logistički uslovi da se odgovori trenutnoj potrebi Covid pacijenata".

To znači da će u objektu Donja Gorica biti vršeno testiranje, laboratorijsko uzorkovanje, kao i pregledi Kovid ljekara.

"Apliciranje terapije Kovid pacijentima vršiće se u objektu Donja Gorica, a po procjeni ljekara terapiju će davati i Patronažna jedinica Doma zdravlja Podgorica", saopšteno je iz DZ Podgorica.

Istakli su da je Kovid Call centar na broju 020 22 77 22 i dalje dostupan i da će građani na ovom broju telefona moći da dobiju sve neophodne informacije i zakažu testiranje.

"Koristimo priliku da izrazimo zahvalnost građanima Starog Aerodroma, ali i svim građanima Podgorice, na partnerskom odnosu u periodu iza nas, a posebno na strpljenju u vremenu pandemije. O daljim aktivnostima i organizaciji ćemo blagovremeno obavijesiti javnost", navodi se u saopštenju.

Bonus video: