Abazović, Peković i Centar za prava djeteta dijelili djeci lopte i dresove košarkaške reprezentacije Crne Gore

"Vi ste budućnost ove države i ja sam siguran da ćete biti veliki reprezenti, biti na ponos svojih porodica, svojih gradove i svoje zemlje“

11128 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade
Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade

Kabinet potpredsjednika Vlade, u saradnji sa Košarkaškim savezom Crne Gore (KSCG), Centrom za prava djeteta i Univerzitetskim centrom, organizovao je druženje djece sa predsjednikom Savjeta za prava djeteta dr Dritanom Abazovićem i predsjednikom KSCG Nikolom Pekovićem.

To je saopšteno iz Kabineta Potpredsjednika Vlade Crne Gore.

Kako navode u saopštenju, Peković, Abazović i Centar za prava djeteta su tom prilikom djeci udijelili dresove reprezentacije Crne Gore i i košarkaške lopte.

„Želim se zahvaliti vašim učiteljicama, Centru za prava djeteta i istaknem da bih želio da sva djeca u Crnoj gori osjete nacionalni ponos, imaju u svojoj kolekciji jedan od dresova bilo koje reprezentacije i da svi osjetimo zajedništvo koje nam je prijeko potrebno u ovim složenim vremenima. Vi ste budućnost ove države i ja sam siguran da ćete biti veliki reprezenti, biti na ponos svojih porodica, svojih gradove i svoje zemlje“, istakao je Abazović.

On je u obraćanju djeci dalje istakao da je poenta da "budu dobri ljudi, dobra djeca, da slušaju svoje roditelje, uče dobro u školi, da se bave sportom i da žive zdravim stilovima života, kako bi u budućnosti bili veliki šampioni."

"U tom smislu, potpredsjednik Abazović je naglasio da mu je čast i zadovoljstvo biti u društvu našeg velikog šampiona koji je grb i zastavu Crne Gore toliko visoko uzdigao da je postavio ljestvicu za sve nas koji budemo željeli da promovišemo svoju zemlju", piše u saopštenju.

Za Pekovića, Abazović kaže da je "najbolji košarkaš naše države a sada predsjednik KSCG", dodavši da je djeci omogućio da "kući ponesu dresove Crne Gore i košarkaške lopte.

"Sljedeću utakmicu košarkaške reprezentacije idemo zajedno da gledamo“, zaključio je Abazović.

Peković je, kako navode, uz poziv djeci da se bave sportom, istakao da "im je čast i zadovoljstvo da se odazovu ovakvoj akciji, ističući da u njima imaju jednog velikog prijatelja i da su vrata KSCG za sve njih uvijek širom otvorena."

Kako navode u saopštenju, nakon druženja u sali Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra, Abazović i Perović su posjetili prostorije Centra za prava djeteta gdje su razgovarali o "funkcionisanju Centra za prava djeteta, problematici prava djece u našoj državi, modalitetima saradnje i unapređenju odnosa između Centra za prava djeteta, Savjeta za prava djeteta i Vlade Crne Gore."

Dritan Abazović, Nikola Peković
foto: Kabinet potpredsjednika Vlade

„Želim da vas pozdravim u ime Centra za prava djeteta i izrazim zadovoljstvo što ste odvojili vrijeme i što ste pokazali da Vas interesuju djeca i ono što radi Centar za prava djeteta. Smatram da zajedničkim radom dobrom saradnjom možemo više i bolje za djecu Crne Gore“, kazala je Rajka Perović, izvršna direktorica Centra za prava djeteta.

U saopštenju piše da je Perović "istakla zadovoljstvo povodom činjenice da je potpredsjednik Abazović ujedno i predsjednik Savjeta za prava djeteta, navodeći da je to važnog tijelo koji ima mandat da prati implementaciju zakona, inovira zakone, da prati poštovanje prava djeca i promoviše Konvenciju o pravima djeteta."

Bonus video: