Specijalna nagrada novinarki "Vijesti" za unapređenje položaja Roma i Egipćana

Nagrada za priču "Maja i Fljamur ljubavlju ruše predrasude"

5753 pregleda 358 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Miloš Zvicer
Foto: Miloš Zvicer

Građanska alijansa uručiće specijalnu nagradu za poseban doprinos promociji kulture i integraciji Roma i Egipćana u Crnoj Gori, te unapređenju njihovog položaja u društvu novinarki "Vijesti" Svetlani Mandić.

Ona je nagrađena za priču "Maja i Fljamur ljubavlju ruše predrasude", objavljenu u ND "Vijesti".

Povezani članci

13. Februar 2022.

Maja i Fljamur ljubavlju ruše predrasude

Dobitnici nagrada za najbolju istraživačku priču na temu promocije tradicije, kulture i jezika Roma i Egipćana su novinar Senad Sejdović za priču o sestrama Ramadanović, džudistkinjama objavljenu u emisiji "Savore".

Drugu nagradu dobila je novinarka Milena Đuranović za priču "Muzika utkana u gene", objavljenu na TV Nova M, a treću Jelena Kljajević za priču "Socijalni položaj Roma" objavljenu na portalu Radio Kotor.

"Komisija za evaluaciju nije imala lak zadatak što zbog broja pristiglih priča, što zbog njihovog kvaliteta i raznovrsnosti u pogledu pokrivenosti tema. Ono čime su se novinari dominantno bavili u podnešenim pričama su kultura, jezik i tradicija Roma i Egipćana, njihova socio-ekonomska situacija, te primjeri uspješnih pojedinaca i pozitivnih praksi. Od podnešenih priča, Komisija za evaluaciju je izabrala one najbolje", saopšteno je iz Građanske alijanse.

Na Konkurs je pristiglo 18 prijava.

Bonus video: