Škola u Tološima biće spremna da primi prve đake na jesen

Škola će biti opremljena po svim standardima, imaće sve neophodne sadržaje, kao i modernu multifunkcionalnu sportsku dvoranu, kazao je gradonačelnik Vuković

5663 pregleda 34 reakcija 5 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Osnovna škola u Tološima će, s obzirom na dobru dinamiku izvođenja radova, prve đake primiti već u septembru ove godine, saopšteno je iz PG biroa.

„Današnju posjetu MZ Tološi iskoristili smo za obilazak radova na izgradnji osnovne škole, jednom od najznačajnijih projekata koji je započet u mandatu aktuelne gradske uprave i koji će za nekoliko mjeseci biti spreman da primi prve učenike. Poznato nam je da Tološi već decenijama čekaju na osnovnu školu, tako da sam vrlo zadovoljan što je danas 70 odsto radova završeno i što sve ide u skladu sa rokovima koji su planirani", kazao je gradonačelnik Ivan Vuković.

Dodao je da će škola biti opremljena po svim standardima, da će imati sve neophodne sadržaje, kao i modernu multifunkcionalnu sportsku dvoranu. "Kompletan prostor će biti uređen, tako da ćemo dobiti i jedan trg i uređenu zelenu površinu, što će biti na ponos stanovnicima Tološa, ali i Podgorici", istakao je Vuković.

Predstavnica kompanije "Bemaks" Jovana Vuksanović kazala je da je zadovoljna dosadašnjom dinamikom i da će svi radovi, uključujući i opremanje biti završeni do početka školske godine.

”Škola će imati 27 učionica, fiskulturnu salu kapaciteta 494 sjedišta, koja će biti otvorena za košarkaške, rukometne i fudbalske utakmice. U sklopu uređenja škole biće popločani trg, trim staza, otvoreni tereni, a kompletan prostor biće opremljen urbanim mobilijarom i pejzažno uređen. Školu ćemo opremiti tako da bude spremna da u septembru primi prve đake i počne sa nesmetanim odvijanjem nastave", kazala je Vuksanović.

Trenutno se na objektu izvode radovi na izradi fasade, ugrađuje se fasadna bravarija, razvode se instalacije unutar objekta, a u toku su i završni radovi malterisanja, kao i radovi na uređenju terena oko objekta. Škola je prema važećim zakonima i pravilnicima iz oblasti školskog obrazovanja, projektovana za 1.200 djece, dodaje se u saopštenju.

Kamen temeljac za izgradnju škole položen je u maju prošle godine, a projekat je vrijedan više od sedam miliona eura. Riječ je o donaciji kompanije "Bemaks" i porodice Ubović, u znak sjećanja na Novku Ubović, jednu od najistaknutijih prosvjetnih radnica i dobitnicu najvažnijih priznanja iz oblasti obrazovanja.

Bonus video: