Bar dobija azil za napuštene životinje

Ugovorena vri​jednost investicije iznosi više od 540.000 eura

6207 pregleda 11 komentar(a)
Projekat azila, Foto: Opština Bar
Projekat azila, Foto: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević potpisao je danas ugovor o izgradnji azila za napuštene životinje sa pratećom infrastrukturom. Ugovorena vri​jednost investicije iznosi više od 540.000 eura.

"Izgradnjom azila Opština Bar će dobiti jedinstven i najsavremeniji centar ove vrste u državi i trajno riješiti veliki izazov sa napuštenim životinjama, naročito psima lutalicama u Baru", saopšteno je iz lokalne samouprave.

Izvođač radova izabran na javnom tenderu je firma “Kalamper” iz Bara, a rok za izvođenje radova je 150 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Azil će se nalaziti na lokaciji Kufin na prostoru od oko 6.000 kvadratnih metara, od čega je iskorišćeno 2.500 kvadrata, dok će na preostalom prostoru ostati netaknuta priroda i dodatno se ozeleniti okolina samog azila novim sadnicama, ističu iz Opštine.

Azil će posjedovati od 75 do 100 mjesta, grupni i izolovani smještaj za životinje, ambulantu, kuhinju, grobnu jamu, kao i otvoreni atrijum u centru koji će služiti za prijem i za druženje sa životinjama te edukaciju posjetilaca koji mogu i udomiti životinje.

Bonus video: