putuje u tursku 15. marta

Filipu potreban novac za liječenje

Za nastavak liječenja sakupljeno pet od potrebnih 15 hiljada eura

75655 pregleda 110 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Sedamnaestomjesečnom Filipu Drobnjaku iz Bijelog Polja hitno je potreban novac za nastavak liječenja u Turskoj.

Filip u Tursku putuje 15. marta, a nakon što je prikupljeno 5.000, od potrebnih 15.000, za liječenje nedostaje još 10.000 eura.

Nakon više terapija i zahvata u Turskoj Filip prvi put može samostalno da sjedi.

U Istanbulu je, kako je ranije saopštila njegova majka Valentina Drobnjak, utvrđeno oboljenje kičmenih nerava (nervus spinalis morbus), a liječenje je započelo proteklih dana laserskim zahvatom na vratnom i kičmenom dijelu uz potrebnu terapiju.

”Sve analize koje su odrađene pokazale su da nema indikacija oboljenja cerebralne paralize i ometenosti u razvoju, kako je utvrđeno u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Bolnice u Istanbulu.

Tada je za Filipovo liječenje u Crnoj Gori sakupljeno oko 22.000 eura.

”Uz laserski zahvat određena je vitaminska i fizikalna terapija, koja će biti svakodnevna i u Crnoj Gori u narednih šest mjeseci”, saopštila je njegova majka Valentina.

Ona je kazala da su prognoze ljekara dobre i da oni vjeruju da će Filip moći da sjedi i da stane na svoje noge, ali da je potrebno da svakih 21 dan boravi u Istanbulu, u narednih šest mjeseci.

”Doktori u Turskoj garantuju, sa 80 odsto sigurnosti, da će Filip uspješno hodati a već narednih dana očekuju da pokaže prvi napredak da može samostalno da sjedi i da se postepeno to stanje popravlja”, kazala je Valentina Drobnjak, koja je samohrana majka.

Ona navodi da je beskrajno zahvalna svima koji su do sada pomogli da njen sin stane na svoje noge. Posebno je zahvalna NVO “Izvor života” i Konstantini Vojinović, koja je pomogla u organizaciji skupljanja pomoći.

Svi koji žele mogu to da učine uplatom na ime Valentina Drobnjak, kod Prve banke Crna Gora, na broj-žiro računa: 535-0400201145668-15, ili na devizni račun kod iste banke: ME25535213050000284937.