"Bliža saradnja CANU i Filozofskog fakulteta će doprinijeti društvenom unaprjeđenju"

"Filozofski fakultet, pored akademskog obrazovanja i naučnog istraživanja, je bio i ostao prostor slobodne i kritičke misli, pa kao takav djeluje i djelovaće za dobrobit čitavog crnogorskog društva", saopšteno je iz UCG

4622 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: UCG
Sa sastanka, Foto: UCG

Bliža i aktivnija saradnja između Filozofskog fakulteta i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU) doprinijeće sveukupnom društvenom unaprjeđenju Crne Gore, zaključeno je na sastanku čelnih predstavnika CANU-a i Univerziteta Crne Gore (UCG) održanom u četvrtak u Nikšiću.

Iz UCG je saopšteno da su o pravcima saradnje, u cilju društvenog unaprjeđenja Crne Gore, razgovarali rektor UCG prof. dr Vladimir Božović, predsjednik CANU prof. dr Dragan Vukčević i dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr Tatjana Novović.

Na sastanku su učestvovali i prorektor UCG prof. dr Veselin Mićanović, samostalna savjetnica u Odjeljenju društvenih nauka CANU-a Slavka Cicmil, članica Odbora za filozofiju i sociologiju CANU-a prof. dr Sonja Tomović, prodekanke Folozofskog fakulteta prof. dr Dijana Vučković, prof. dr Biljana Maslovarić i prodekan, prof. dr Marijan Premović. Sastanku su prisustvovali i profesori sa studijskih programa za filozofiju i sociologiju.

UCG CANU
foto: UCG

"Cilj radnog sastanka je bliže povezivanje akademskog osoblja sa studijskih programa za filozofiju i sociologiju sa Crnogorskom akademijom nauka i umjetnosti. Kandidovane su radne ideje oko buduće organizacije zajedničkih naučnih skupova i tribina, prijave i realizacije zajedničkih projekata, kao i potencijalno učešće u Odboru za sociologiju i filozofiju CANU-a", navodi se u saopštenju.

Prezentovani su i koncepti oko mogućih objavljivanja zajedničkih publikacija

"Filozofski fakultet, pored akademskog obrazovanja i naučnog istraživanja, je bio i ostao prostor slobodne i kritičke misli, pa kao takav djeluje i djelovaće za dobrobit čitavog crnogorskog društva", zaključuju iz UCG.

Bonus video: