Stan izgorio, ali je kredit ostao

Svi koji žele da pomognu Snežani Nešković da renovira stan mogu novac uplatiti na žiro-račun 530-0000100167522-52 kod NLB banke

50594 pregleda 34 reakcija 19 komentar(a)
Sve izgorjelo u požaru, Foto: Luka Zeković
Sve izgorjelo u požaru, Foto: Luka Zeković

Jedva smo izvukli živu glavu, vatra je buknula u spavaćoj sobi, gdje mi je u tom momentu bila bolesna majka, došla sam s posla da operisanu kćerku odvedem na fizikalnu terapiju, priča za “Vijesti” samohrana majka Snežana Nešković, kojoj je u vatrenoj stihiji prije četiri dana u zgradi “Zetagradnje” u Ulici 4. jula na Zabjelu izgorio stan.

Ona sa suzama u očima, priča da ne zna kako su njih tri napustile vatrenu stihiju.

”Nekako sam izvela majku i kćerku, koja je imala najtežu sportsku povredu, operisala je ligamente - meniskus, trenira odbojku i ima 14 godina. Ne smijem ni da pomislim šta bi bilo da sam došla malo kasnije ili da sam odvela kćerku na terapiju, a majka ostala u stanu”, rekla je Nešković.

Ona je istakla da je stan neupotrebljiv, vatra je uništila i instalacije, tako da će za renoviranje biti potrebno mnogo novca.

Nešković je pojasnila da je trenutno smještena u stanu kod komšinice, koja joj je izašla u susret dok ne nađe novi smještaj, a da je njena majka u bolnici.

”Stan sam kupila na kredit na 20 godina, kada su kamatne stope bile najveće. U susret mi je izašla firma u kojoj radim i izdvojiće novac za smještaj”, kazala je Nešković.

Pojasnila je da je vatra oštetila i fasadu od komšijskog stana iznad njenog, ali da će ta šteta biti sanirana od novca sa računa Skupštine etažnih vlasnika.

požar porodica Nešković
foto: Luka Zeković

Svi koji žele da pomognu Snežani Nešković da renovira stan mogu novac uplatiti na žiro račun 530-0000100167522-52 kod NLB banke, koji se vodi na nju.

Iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada “Vijestima” je saopšteno da je požar izbio oko 16.50 časova u utorak, ali da je brzom reakcijom tri ekipe koje su upućene na teren, vatra ugašena.

”Dana 1. 3. u 16.49 časova Službi zaštite i spašavanja upućena je prijava da je u Ul. 4. jula na Zabjelu došlo do požara na stambenom objektu - stanu. Na licu mjesta upućene su četiri posade sa devet vatrogasaca koje su dolaskom zatekle požarom zahvaćen stan. U navedenom požaru nije bilo povrijeđenih lica dok je isti ugašen u 17.25 časova”.

Bonus video: