U zimskoj avanturističkoj trci "Bjelasički maraton 2022" učestvovalo 50 takmičara

Za one koji nijesu imali ambicije da se takmiče, a željeli su da osjete zimske čari Bjelasice, organizovana je Porodična trka do Ekokatuna Vranjak i nazad do Ski centra.

5936 pregleda 92 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Visokogorci Crne Gore
Foto: Visokogorci Crne Gore

Zimska avanturistička trka Bjelasički maraton 2022, u kojoj je učestvovalo 50 takmičarki i takmičara, održana je danas na Bjelasici.

Ta manifestacija, koju organizuje PK "Visokogorci Crne Gore" uz podršku Planinarskog saveza, Opštine Kolašin, lokalne Turističke organizacije i Skijališta Crne Gore, održava se po osmi put.

Na stazi dugoj 17 kilometara, sa četiri kontrolne tačke takmičenja su održana u tri discipline -planinsko trčanje na krpljama, turno skijanje i nordijsko skijanje.

U turno skijanju od muškaraca bio je najbrži Dalibor Drljević, dok su drugo i treće mjesto osvojili Željko Radović i Milo Barjaktarović. U toj discipline, od žena, najbolje vrijeme postigla je Jelena Petković.

Visokogorci Crne Gore
foto: Visokogorci Crne Gore

Prvoplasirani u trci na krpljama je Brano Baltić, drugi na cilj je stigao Slavko Mrdak, a treći Miloš Bodiroga. U konkurenciji žena najuspješnije su bile Vera lalatović, zatim Olivera Božanović i Marija Stanišić.

Blatić iz PK Sinjajevina je postigao najblji rezultat u planinskom trčanju (Lige Planinarskog saveza Crne Gore), dok su u toj disciplini drugolasirani i trećeplasirani Marijan Marjanović iz PK “Kom” i Vuk Šestović iz PK “Gorica”.

Najbolji rezultat, među ženama, imala je Lalatović iz PK “Viskogorci Crre Gore”. Drugo mjesto osvojila je takmičarka PG “Gorica” Božanović, a treće Stanišić iz PK “Jelenčica” Rožaje.

Za one koji nijesu imali ambicije da se takmiče, a željeli su da osjete zimske čari Bjelasice, organizovana je Porodična trka do Ekokatuna Vranjak i nazad do Ski centra.

Visokogorci Crne Gore
foto: Visokogorci Crne Gore

“Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je cilj manifestacije u potpunosti ostvaren, a on se prije svega odnosi na promociju i afirmacija sportskog duha i kulture, popularizaciju zimskih ekstremnih sportova, kao i proširivanje i obogaćivanje zimske turističke ponude. Učesnici trke su doživjeli nezaboravnu avanturu na sniježnim prostranstvima Bjelasice, jedne od najljepših crnogorskih planina, a sniježna mećava i magla trci su davali posebnu draž”, saopštili su organizatori.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović.

Bonus video: