Humanitarna akcija u Nikšiću: Za liječenje učenice prikupili 5.000 eura

Učenici, nastavnici, radnici i roditelji Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović” udružili snage

1973 pregleda 1 komentar(a)
U školi ponosni na akciju, Foto: Svetlana Mandić
U školi ponosni na akciju, Foto: Svetlana Mandić

Učenici, nastavnici, radnici i roditelji Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović” u Nikšiću, udružili su snage i uspjeli da za liječenje u inostranstvo učenice te škole prikupe pet hiljada eura.

Kako su istakli iz škole, ponosni su što je uspjela njihova humanitarna akcija pod sloganom “Mi smo tvoji, a ti si naša” i što su svi zajedno na djelu pokazali plemenitost, posvećenost i veliku pažnju.

”U situaciji u kojoj smo se našli svi smo nesebično ispoljili odlučnost i spremnost da stanemo u isti red i našim malenim udjelom doprinesemo velikom djelu. Pokazali smo da naša drugarica nije sama, već da smo svi uz nju”, saopštili su iz škole.

Kako su istakli, nijesu objavili koliko su novca zajedničkim snagama uspjeli prikupiti kako bi se brojkom hvalisali, već da bi istakli šta znači biti “odgovoran, brižan, human”.

”Šta znači biti čovjek i pomoći onome kome je pomoć potrebna, posebno kada je zdravlje u pitanju. Ova akcija nas je obogatila duhom i učinila ponosnim i srećnim”, saopštili su iz uprave škole.

Porodica djevojčice za koju su pomoć prikupljali, zahvalila se na humanosti i dobročinstvu, uz želju da se svima njihov plemeniti čin na dobro vrati.

Bonus video: