MVP: Ukrajinu do sada napustila 23 crnogorska državljanina

"Operativni štab Ministarstva vanjskih poslova i kolege iz ambasada u stalnoj su komunikaciji sa državljaninom koji se trenutno evakuiše, kao i nadležnim institucijama tranzitnih zemalja kako bi omogućili njegov nesmetan dolazak u našu državu", navodi se u saopštenju Ministarstva

19314 pregleda 27 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Trenutno je jedan crnogorski državljanin na putu ka ukrajinskoj granici, dok je jedan napustio tu zemlju u proteklih 48 časova, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Podsjetili su da su od početka eskalacije sukoba, Ukrajinu napustila 23 naša državljanina koja su bezbjedno stigla u Crnu Goru.

"Operativni štab Ministarstva vanjskih poslova i kolege iz ambasada u stalnoj su komunikaciji sa državljaninom koji se trenutno evakuiše, kao i nadležnim institucijama tranzitnih zemalja kako bi omogućili njegov nesmetan dolazak u našu državu", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su Ministarstvo i predstavnici Ambasade Crne Gore u Ukrajini u kontaktu i sa crnogorskim državljanima koji su ostali u Ukrajini, a koji do ovog trenutka nijesu izrazili interesovanje da napuste tu zemlju.

Bonus video: