Zaustavite otimanje državne imovine i uništenje parka na Malom brdu

Oni su danas sa predstavnicima Komunalne inspekcije, Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora obišli park gdje je nedavno posađeno pedeset sadnica od kojih je preko 20 počupano i na njihovom mjestu neko započeo gradnju

13707 pregleda 41 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Mještani Pipera pozvali su nadležne da spriječe devastaciju i nelegalnu gradnju na Malom brdu, odnosno na njihovom komunu.

Oni su danas sa predstavnicima Komunalne inspekcije, Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora obišli park gdje je nedavno posađeno pedeset sadnica od kojih je preko 20 počupano i na njihovom mjestu neko započeo gradnju.

Predstavnik mještana Dragutin Vučinić je istakao da na licu mjesta nisu zatekli uzurpatora, dok je sekretar Sekretarijata Miljan Barović najaqvio da će u petak opet biti organizovana akcija sađenja na tom prostoru.

Barović je naveo da je nelegalna gradnja sistemski problem, da u rješavanje toga problema moraju svi da se ukjljuče, a da je divlja gradnja u nadležnosti inspekcije pri Ministarsvu ekologije, prostornog planiranja i održivog razvoja. “Naš komun je opet napadnut divlojom gradnjom. Počupane su sadnice koje su visoke i preko tri metra.

Ovo je naš komun i mi smo to dali državi da bi se tu pravili sadržaji od javnog značaja – vrtić, park, dječija igrališta. Ako se devastacija ne zaustavi, mi ćemo se organizovati, pa ćemo komun podijeliti između sebe, jer ima dosta naših Pipera koji nemaju rješeno stambeno pitanje”, kazao je Vučinić.

On je naglasio da pojedini uzurpatori u krugu naselja koje je divlje, a između napravljenih kuća, sada prodaju placeve koje su zagradili i oteli od države. “Kao da je to njihova imovina. Ima dosta takvih oglasa”, naveo je Vučinić. Vučinić je kazao da su se danas okupili godinu dana nakon prvog protesta održanog u martu prošle godine.

Bonus video: