Filip putuje na liječenje u Tursku, sakupljeno 15.000 eura

Donator iz Podgorice uplatio nedostajuća sredstva u iznosu od 6.500 eura

21474 pregleda 3028 reakcija 29 komentar(a)
Valentina i Filip Drobnjak, Foto: Privatna arhiva
Valentina i Filip Drobnjak, Foto: Privatna arhiva

Filip Drobnjak će za oko nedjelju dana nastaviti liječenje u Turskoj, nakon što je nepoznati donator iz Podgorice odlučio da uplati nedostajuća sredstva u iznosu od 6.500 eura.

U prvoj fazi liječenja za Filipa je nedavno sakupljeno 22.000 eura, a poslije uspješnog prvog tretmana sedamnaestomjesečni dječak po prvi put može da sjedi.

Direktorica NVO "Izvor života" Konstantina Nina Vojinović, koja je pokrenula akciju, i Filipova majka Valentina Drobnjak zahvalile su svim ljudima dobre volje koji su učestvovali u prikupljanju novca za nastavak liječenja.

Sredstva za nastavak liječenje Filipa su sakupljana od 5. marta.

U Istanbulu je, kako je ranije saopštila njegova majka Valentina Drobnjak, Filipu utvrđeno oboljenje kičmenih nerava, a liječenje je započelo nedavno laserskim zahvatom na vratnom i kičmenom dijelu uz potrebnu terapiju.

”Sve analize koje su odrađene pokazale su da nema indikacija oboljenja cerebralne paralize i ometenosti u razvoju, kako je utvrđeno u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Bolnice u Istanbulu.

Tada je za Filipovo liječenje u Crnoj Gori sakupljeno oko 22.000 eura.

”Uz laserski zahvat određena je vitaminska i fizikalna terapija, koja će biti svakodnevna i u Crnoj Gori u narednih šest mjeseci”, saopštila je njegova majka Valentina.

Ona je objasnila da su prognoze ljekara dobre i da, shodno njihovim prognozama Filip već može da sjedi, a da će moći i da stane na svoje noge, za šta su potrebni tretmani u Turskoj na svakih 21 dan.

”Doktori u Turskoj garantuju, sa 80 odsto sigurnosti, da će Filip uspješno hodati a već narednih dana očekuju da pokaže prvi napredak da može samostalno da sjedi i da se postepeno to stanje popravlja”, kazala je Valentina Drobnjak, koja je samohrana majka.

Bonus video: