Tužiteljka istraživala danima, pa se razboljela

Kotorsko tužilaštvo se još nije izjasnilo o prijavi Željka Komnenovića da ga je na radnom mjestu napao biznismen Rade Gago Arsić

17149 pregleda 20 reakcija 10 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština

Ni dvije nedjelje nakon što mu je Odjeljenje bezbjednosti Tivat dostavilo prijavu protiv tivatskog biznismena Rada Gaga Arsića zbog sumnje da je napao i prijetio predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću i rukovoditeljki Službe unutrašnje revizije Jeli Mrdak, Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Kotoru još se nije izjasnilo da li u radnjama Arsića ima osnova za njegovo eventualno krivično ili prekršajno gonjenje.

”Uprava policije Odjeljenje bezbjednosti Tivat, dostavila je ovom tužilaštvu spise predmeta formirane povodom prijave Ž.K. i J.M iz Tivta, na ocjenu i mišljenje. Postupak je u fazi izviđaja i nakon donošenja odluke javnost će biti blagovremeno obavještena”, saopšteno je “Vijestima” iz ODT Kotor na čijem je čelu državna tužiteljka Danka Živković.

DPS-u bliski biznismen je, prema navodima prijava koje su tivatskoj policiji protiv Arsića podnijeli Komnenović i Mrdakova, prvo 16. februara presreo rukovoditeljku Službe interne revizije na ulici isporerd zgrade Opštine i optužio da je ona izvor za podatke objavljene tog dana u tekstu “Vijesti” o krivičnoj prijavi koju je lokalna uprava podnijela protiv bivšeg gradonačelnika Siniša Kusovca (DPS) zbog sumnje da joj je on potpisivanjem kontroverznih aneksa ugovora o zajedničkoj izradnji velike stambeno-poslovne zgrade na Seljanovu u koju je Opština ušla sa Arsićem kao partnerom i glavnim investottorom, navodno nanio veliku štetu Opštini, u korist Arsića. Tražio je od Mrdak da ona demantuje tekst, što je odbila istakavši da nema nikakve veze sa onim što su objavili mediji.

Nakon toga se Arsić za njom uputio u zgradu Opštine i pored obezbjeđenja na ulazu i službenika u kabinetu gradonačelnika, upao u kancelariju predsjednika Opštine, te je prekinuvši radni sastanak rukovodstva Opštine, napravio incident. Po navodima iz prijave Komnenovića, Arsić je tu pred svjedocima, vrijeđao gradonačelnika i prijetio mu, a prisutni su spriječili da između njih dvojice dođe do fizičkog kontakta jer se Arsić navodno, zalijetao prema Komnenoviću.

Arsić je u naknadnoj izjavi za portal Bokanews, sve negirao istakavši da nije bilo nikakvog sukoba niti verbalnih prijetnji prema predsjedniku Komnenoviću, kao i da je tačno da ga je “posjetio nenajavljeno”. Istakao je da mu je namjera bila da Komnenoviću, njegovom timu i revizorima “pokuša objasniti da oni, izgleda, ne znaju dobro matematiku i da ne čitaju ugovore koji su potpisani između mene kao investitora, Opštine Tivat kao partnera i vlasnika 2/3 parcele i ostalih partnera suvlasnika 1/3 parcele na kojoj sam napravio zgradu površine 13.600 kvadrata”.

”Pokušao sam ga (Komnenovića- prim.aut.) zamoliti i objasniti mu kao razumnom čovjeku, da ako smo partneri u zajedničkom poslu, njegova matematika oko kvadrature koju treba da dobije Opština Tivat i spinovanja, dovodi mene kao poslovnog čovjeka i investitora u nezavidnu poslovnu situaciju, gdje zainteresovanim kupcima moram objašnjavati aktuelne izjave i medijske natpise”, kazao je Arsić.

Iz ODT Kotor nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” što su konkretno do sada sproveli od istražnih radnji u vezi ovog incidenta i zašto u tom slučaju toliko neuobičajeno dugo traje izjašnjavanje postupajućeg tužioca.

”Radi zaštite od objelodanjivanja podataka koji se odnose na sadržinu preduzetih radnji u pretkrivičnom postupku i dokaza prikupljenih izviđajem, nijesmo u mogućnosti da Vam odgovorimo koje su radnje preduzete, koje ćemo eventualno preduzeti te o sadržini prikupljenih dokaza”, kazala je portparolka ODT Kotor, državna tužiteljka Tijana Čelanović.

Prema nezvaničnim inmformacijama, Arsićev predmet dodijeljen je u rad državnoj tužiteljki Anđi Radovanović koja se izjasnila da u postupku tivatskog biznismena prema Mrdak nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, već da je riječ o prekršaju. Radovanović međutim, ni sedam dana nakon što joj je policija proslijedila sve materijale vezane za krivičnu prijavu nije se izjasnila o postupcima tivatskog biznismena. Tužiteljka Radovanović je kako saznajemo, istg dana kada su “Vijesti” prošle sedmice ODT-u poslale pitanja u vezi ovog slučaja i njenog (ne)postupanja, otvorila bolovanje i otišla sa posla.

Bonus video: