Stanje u prevenciji i zaštiti od požara i katastrofa "vrlo slabo sa tehničkog aspekta"

Savjetnik predsjednika Vlade Vojo Laković naglasio je važnost sistemskog rješavanja problema

2018 pregleda 5 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Sa sjednice, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Stanje u prevenciji i zaštiti od požara i drugih katastrofa vrlo je slabo sa tehničkog aspekta i neophodno ga je unaprijediti, zaključeno je na današnjoj, konstitutivnoj sjednici Koordinacionog tima za zaštitu i spašavanje održao je danas.

Sjednicom je predsjedavala ministarka odbrane Olivera Injac.

Iz Vlade je saopšteno da je Koordinacioni tim, u susret predstojećoj požarnoj sezoni, razmotrio informacije dostavljene od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i to: Informaciju o potrebi unapređenja stanja Avio-helikopterskoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova i Informaciju o potrebi nabavke srednjeg višenamjenskog helikoptera.

"Tokom diskusije zaključeno je da je stanje u prevenciji i zaštiti od požara i drugih katastrofa, sa tehničkog aspekta, vrlo slabo te da je neophodno isto unaprijediti. U ovom smislu biće upućena informacija na usvajanje Vladi kako bi se zaštitili životi ljudi i materijalne stvari u susret ljetnjoj požarnoj sezoni", dodaje se u saopštenju..

Savjetnik predsjednika Vlade Vojo Laković naglasio je važnost sistemskog rješavanja tog problema, te istakao neophodnost poštovanja i realizacije preporuka Državne revizorske institucije u smislu vršenja kontrolne revizije uspjeha na temu „Uspješnost sprovođenja politike zaštite životne sredine u Crnoj Gori – zaštita od šumskih požara“.

Bonus video: