Nova dječja igrališta u Donjoj Gorici i Matagužima

"Prostor je opremljen i parkovskim mobilijarom i dodatno oplemenjen sadnicama drveća. Na slobodnim površinama će biti formiran travnjak, a kompletne zelene površine su pokrivene i sistemom za navodnjavanje", navodi se u saopštenju

6033 pregleda 6 komentar(a)
Dječje igralište, Foto: PG Biro
Dječje igralište, Foto: PG Biro

Gradsko preduzeće Zelenilo završilo je radove na izgradnji dječijih igrališta na još dvije lokacije - Donja Gorica i Mataguži, saopšteno je iz PG Biroa.

"U naselju Donja Gorica u potpunosti je uređen prostor površine 330 m² i na bezbjednoj podlozi od taratana ugrađen je dječiji mobilijar, kula sa toboganom, ljuljaška i klackalica. Prostor je opremljen i parkovskim mobilijarom i dodatno oplemenjen sadnicama drveća. Na slobodnim površinama će biti formiran travnjak, a kompletne zelene površine su pokrivene i sistemom za navodnjavanje", navodi se u saopštenju.

Moderno dječje igralište na površini od 1.235 m² dobili su i Mataguži gdje je postavljen i parkovski mobilijar, sprava za trening na otvorenom, sto za stoni tenis i nova rasvjeta.

Ističu da je prostor oplemenjen sa 27 odraslih sadnica drveća i uređenim zelenim površinama koje su pokrivene sistemom za navodnjavanje.

"Gradsko Zelenilo nastavlja posvećeno da radi na unaprijeđenju kvaliteta života svih stanovnika Podgorice", poručuju oni.

Bonus video: