Prijave u toku za UNIQA Data Science Challenge 2022

Prvi UNIQA Data Science Challenge 2022 otvoren je za sve zainteresovane koji imaju znanje iz oblasti aktuarske matematike, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade

12394 pregleda 31 reakcija 0 komentar(a)
Foto: UNIQA
Foto: UNIQA

U toku su prijave za UNIQA Data Science Challenge 2022! Priključite se izazovu i pronađite bolji model od već postojećeg koji UNIQA koristi. Unaprijedite svoje vještine programiranja i znanje iz oblasti analitike i okušajte sreću u osvajanju nagrade u vrijednosti većoj od 3000 eura!

Najkompleksniji modeli tarifa osiguranja imaju stotine transformacija i karakteristika, tako da se uvijek postavljaju pitanja: da li smo pronašli najrelevantniji model? Ili koliko je još neobjašnjeno postojećim modelom u odnosu na najbolji mogući model?

UNIQA 4WARD za ovo takmičenje obezbjeđuje skup podataka za takmičenje i skup podataka za vježbanje, zajedno sa dodatnim pojašnjenjima. Obrazac za podnošenje prijave je na UNIQA 4WARD web stranici i prijave su moguće do 31. marta 2022. godine.

Ko sve može učestvovati?

Izazovu se mogu pridružiti sve zainteresovane osobe: individualno ili u grupama. Za sve grupne prijave, maksimum prijavljenih osoba je tri. Svi učesnici koji se takmiče moraju biti upisani na fakultet u okviru nekog evropskog univerziteta sa validnom univerzitetskom e-mail adresom ili da na dan prijavljivanja za takmičenje imaju validan dokaz da su studenti i da nemaju više od 30 godina.

Svi ostali učesnici koji imaju više od 30 godina i/ili nemaju važeću e-mail adresu (ili dokaz o trenutnom studiranju) nekog evropskog univerziteta dobrodošli su da učestvuju u izazovu, ali van konkurencije za novčane nagrade.

Kako možete učestvovati?

Detaljan opis (glavni cilj, pravila učestvovanja, uslove za podnošenje, evaluaciju analiza, nagrade itd.) možete pronaći OVDJE.

Šta su nagrade?

Prva tri mjesta među učesnicima koji ispunjavaju sve specifične uslove biće nagrađeni novčanim nagradama:

  • prvo mjesto 1500 eura;
  • drugo 1000 eura;
  • treće sa 500 eura.

Dodatno, učesnici sa najpredvidivijim modelom (prvi kriterijum evaluacije) biće nagrađeni putovanjem za dvije osobe na Svjetski kongres WeAreDevelopers 2022 u Berlinu, koji uključuje i:

  • dvije karte za kongres u periodu od 14. do 15. juna 2022. godine;
  • avionsku kartu u ekonomskoj klasi, odnosno voznu kartu, u zavisnosti od mjesta prebivališta/boravišta pobjednika;
  • dvije noći u hotelu od 4 zvjezdice (double room), sa uključenim doručkom.

Za sve učesnike koji se takmiče za jednu od nagrada, organizacioni tim UNIQA 4WARD će, na kraju takmičenja, izvršiti provjeru prijava i obavijestiti samo one učesnike koji budu kvalifikovani za učešće.

Prije podnošenja prijave, obavezno pročitati pravila takmičenja.