Sedam novih sudija u višim sudovima, Došljak na čelu suda u Beranama

Izabrana i dvojica kandidata za sudije Privrednog suda

6439 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Sudski savjet
Foto: Sudski savjet

Sudski savjet je, nakon sprovedenih postupaka i utvrđenih rang lista, izabrao sedam sudija u višim sudovima. Izabran je predsjednik Osnovnog suda u Beranama, kao i kandidati za sudije Privrednog suda.

Sudija Osnovnog suda u Baru Goran Šćepanović i sudija Osnovnog suda u Nikšiću Igor Đuričković imenovani su za sudije Višeg suda u Podgorici. Sa sutkinju tog Višeg suda izabrana je i Milena Matović, dosadašnja sutkinja Osnovnog suda u Podgorici, saopšteno je iz Sudskog savjeta.

Dosadašnji v.d. predsjednika Osnovnog suda u Beranama Dragan Dašić, sutkinja Osnovnog suda u Danilovgradu Nina Radunović, sutkinja Osnovnog suda u Bijelom Polju Svetlana Načić i dosadašnji sudija Osnovnog suda u Rožajama Milan Rajković izabrani su za sudije Višeg suda u Bijelom Polju.

Za predsjednika Osnovnog suda u Beranama izabran je Ivan Došljak, dosadašnji državni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Rožajama.

sudije
foto: Sudski savjet

Savjet je, takođe, obavio intervjue sa kandidatima za izbor dvoje sudija Privrednog suda Crne Gore, koji su na testiranju ostvarili više od 60 bodova na pisanom testu.

"Nakon sprovedene zakonske procedure, a na osnovu Rang liste, Savjet je donio odluku da se za kandidate za sudije Privrednog suda izaberu: Vladan Nikolić i Nemanja Popović, i iste uputio na inicijalnu obuku u Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, u trajanju od najmanje šest mjeseci", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: