"Vijesti" organizovale donatorsko veče za djecu Ukrajine

Cjelokupan prihod prikupljen kroz donacije biće uplaćen na zvanični žiro račun ambasade Ukrajine u Crnoj Gori

18495 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

ND Vijesti i Televizija Vijesti organizovale su donatorsko veče za djecu Ukrajine pod nazivom "Vratite nam snove".

Među zvanicama koje su se odazvale našoj inicijativi našli su se predstavnici diplomatskog kora, državnih institucija, poslovne elite i političkih partija.

Izvršna direktorica "Vijesti" Marijana Bojanić istakla je da se najdublje saosjećamo sa svima izbjeglicama i da im želimo pružiti ruku pomoći, te koliko toliko im pokušati pružiti ruku spasa.

"Kada smo pisali pozivnicu za večerašnje okupljanje preko milion izbjeglica, uglavnom žena i djece, je napustilo svoje domove i krenulo da traže spas od rata. Do danas je taj broj porastao i veći je od dva miliona. Za nas u "Vijestima" ovo nije samo broj koji ćemo staviti u izvještaje", kazala je Bojanić.

Dodala je i da je nekoliko porodica svoje skrovište od ratnog vihora pronašlo i u Crnoj Gori, a da je događaju prisustvovao i dio ekipe koja im je pomogla da dođu u našu zemlju. "Tu su Rade i Ivan o čijem poduhvatu smo prije nekoliko dana izvijestili..."

Iz ukrajinske ambasade su podsjetili da su ruske trupe 24. februara napale Ukrajinu, "nakon čega je počeo bijesni rat punih razmjera".

Njihova poruka je pročitana, s obzirom na to da nisu mogli da prisustvuju događaju.

"Oružane snage Ukrajine vode žestoke borbe, odbijaju napade ruske vojske širom naše zemlje, ginu nevini ljudi, razrušavaju se gradovi i to se dešava danas, u 21. vijeku, u demokratskoj državi, koja se nalazi u srcu Evrope. Ambasada podržava i izražava zahvalnost na Vašoj inicijativi, koja će pomoći građanima Ukrajine u ovom teškom trenutku", navodi se u njihovom obraćanju.

Cjelokupan prihod prikupljen kroz donacije biće uplaćen na zvanični žiro račun ambasade Ukrajine u Crnoj Gori.

Bonus video: