"Adriatic properties" postavlja kapiju i ogradu na Kraljičinu plažu

Postavljanje kapije uslijedilo je nakon odluke Privrednog suda Crne Gore koji je donio rješenje kojim se potvrđuje ranija odluka o privremenoj mjeri u korist Adriatic Properties „Budva“ u odnosu na rizort Aman Sveti Stefan, saopšteno je iz Adriatic Properties

17501 pregleda 24 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan danas je počeo da postavlja ogradu na Kraljičinoj plaži koju su mještani prije godinu polomili.

Kompanija grčkog biznismena Petrosa Statisa, kako je "Vijestima" potvrđeno, obavijestila je Vladu da će postaviti ogradu.

Mještani su prošle godine polomili kapiju, te Kraljičinu plažu koja je punih deceniju i po bila “zatvorena”, oslobodili za kupanje svih građana. Ovo je bio i razlog da je Aman rizorts odbio da prošle godine otvori grad hotel Sveti Stefan i Vilu Miločer navodeći da ne može garantovati diskreciju svojim gostima. Mještani su danas pozvali Komunalnu policiju da reaguje.

Postavljanje kapije uslijedilo je nakon odluke Privrednog suda Crne Gore koji je donio rješenje kojim se potvrđuje ranija odluka o privremenoj mjeri u korist Adriatic Properties „Budva“ u odnosu na rizort Aman Sveti Stefan, saopšteno je iz Adriatic Properties.

"Nakon ovog rješenja, Adriatic sa zadovoljstvom objavljuje svoju namjeru da otvori Aman Sveti Stefan rizort za predstojeću sezonu 2022. godine", kazali su iz te kompanje.

Kako su naveli, uslovi privremene mjere sprječavaju Hotelsku grupu Budvanska rivijera (kao zakupodavca) kao i Ministarstvo ekonomskog razvoja (MER) (kao garanta zakupodavca) da preduzmu bilo kakve radnje koje mogu da štete Adriatic-u i njegovim pravima na ekskluzivitet i mirno uživanje u pogledu zakupljene imovine rizorta Aman Sveti Stefan (uključujući susjedne plaže i morsko dobro) koje je Adriatic bez ometanja koristio više od 14 godina.

Kontrolori Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, kako je "Vijestima" rečeno izašli su na lice mjesta te sačinili službenu zabilješku.

Upućena je urgencija Komunalnoj policiji i inspekciji Opštine Budva da se hitno zaustavi postavljanje kapije i ograde na Kraljičinoj plaži.

Predsjednik Mjesne zajednice (MZ) Sveti Stefan Vladislav Mitrović i član Savjeta Mladen Kažanegra oglasili su se povodom postavljanja ograde na Kraljičinoj plaži od strane Adriatic properties-a.

“Poštovani građani, ovim putem vas obavještavamo da je u toku postavljanje "ilegalne kapije " u Miločerskom parku od strane zakupca Adriatic propertisa. No i nismo iznenađeni njima i njihovim postupkom, kao ni odlukom sudije Privrednog suda Blaža Jovanića čiju karijeru su obilježile afere pronevjere novca a ne dobre i časne odluke, ali smo veoma iznenađeni da sve ovo nijemo posmatra novi mladi ministar Jakov Milatović, sa kojim smo na sastanku u Vladi Crne Gore imali sastanak i dogovor. Mi smo našu riječ održali a vi ste svoju pogazili ministre. Nije Vam to dobar početak karijere, niste ni sjeli a već ste postali dio grupe materijalista kojima je interes građana na zadnjem mjestu. Očekujemo hitnu reakciju nadležnih institucija Morskog dobra, Komunalne inspekcije i preduzeća Sveti Stefan hoteli AD. Hitno ukloniti kapiju, staze i plaže da budu dostupne građanstvu. MZ Sveti Stefan i mještani neće uraditi ništa mimo zakonskih okvira ali nas ne bi začudila ni razna fingiranja incidenata od strane dotičnih".

Bonus video: