Pošta kasni jer poštar upoznaje teren

Mještani naselja Mareza žale se da računi i ostala dokumenta mjesecima ne stižu na vrijeme

6546 pregleda 10 komentar(a)
Naselje Mareza, Foto: Luka Zekovic
Naselje Mareza, Foto: Luka Zekovic

Mještani naselja Mareza u Podgorici požalili su se “Vijestima” da im poštar neredovno donosi račune, a da je to tako mjesecima.

”Posljednjih mjeseci skoro da i ne radi, pa su mnogi od nas primorani da za penziju idu u glavnu poštu na Željezničkoj stanici. Poštar koji je godinama taj posao obavljao dobro, je na bolovanju, a kolegu koji ga mijenja ili kome je sada pripalo naše naselje mnogi nijesu ni vidjeli”, naveo je jedan od mještana.

Iz Pošte Crne Gore “Vijestima” su saopštili da sa obzirom na to da je “ovo prva reklamacija po pitanju ovog rejona, u najbržem mogućem roku angažovaćemo ispomoć dok se novi kolega ne upozna sa terenom”.

”Poštar koji pokriva ovo područje trenutno je na bolovanju. Kako i sami mještani ističu, on je svoj posao odrađivao odlično i bez reklamacija. Međutim, kako je on iz opravdanih razloga odsutan, angažovali smo novog kolegu... Uzimajući u obzir da je riječ o složenom i prostranom rejonu, koji pokriva dio Tološa, Marezu i Komane, podrazumijeva kuće individualne gradnje, kao i da ovaj rejon ima dosta nepotpunih adresa (bb), kolegi koji ga mijenja neophodan je period adaptacije i upoznavanja terena”, dodali su iz tog državnog preduzeća.

Istakli su da, osim nepotpunih adresa, česta je i pojava da građani nemaju poštansku sandučad na pristupačnim mjestima, što poštarima značajno otežava posao:”Pa bismo ih i ovom prilikom podsjetili da su obavezni da posjeduju poštansko sanduče na vidnom i pristupačnom mjestu, kako bi se omogućila sigurnost i povjerljivost poštanskih pošiljki, ali i kako bismo lakše došli do svakog korisnika. Kada je riječ o reklamacijama, napominjemo da su naš Call centar, kao i Knjiga žalbi, koja se nalazi u poslovnicama Pošte, dostupni građanima...”.

Bonus video: