Podgoričanin pola dana čekao previjanje otvorene rane

Ljekar u prvoj smjeni dispanzera Doma zdravlja nije htio da mu izda nalog za previjanje, već ga je uputio da čeka izabranog ljekara do 14 časova

8366 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Dispanzer Doma zdravlja u Bloku pet, Foto: Luka Zekovic
Dispanzer Doma zdravlja u Bloku pet, Foto: Luka Zekovic

Podgoričanin M. V. tvrdi da je juče gotovo cijeli dan proveo sa otvorenom ranom, nakon hirurške intervencije, jer ljekar u prvoj smjeni dispanzera Doma zdravlja nije htio da mu izda nalog za previjanje, već ga je uputio da čeka izabranog ljekara do 14 časova.

M. V. je u međuvremenu zvao Hitnu pomoć iz koje su ga ponovo uputili na Dom zdravlja, jer ne rade previjanja. Iako je, kako tvrdi, u 14 časova bio kod svog ljekara, ni on nije mogao da izda nalog za previjanje, jer je nestala struja.

”Pozvao je kolege u dispanzeru u Bloku pet, zamolio ih da me previju. Došao sam tamo sa otvorenom ranom, ponovo su mi rekli da čekam. Kakav je ovo zdravstveni sistem, čovjek može da iskrvari dok mu neko pomogne”, pita M. V.

”Vijesti” očekuju odgovore podgoričkog Doma zdravlja u vezi sa ovim slučajem, s obzirom na to da su poslata juče u 14 časova, kada se pacijent obratio redakciji.

M. V. je redakciji dostavio i fotografije neprevijene rane. Previjanje je ipak završeno u dispanzeru u Bloku pet oko 15 časova, jer pacijent zbog prirode intervencije nije mogao da sjedne.

Iz Doma zdravlja je prethodno saopšteno da u dispanzeru na Starom aerodromu od juče ponovo funkcionišu službe laboratorije, pedijatrije i ginekologije.

Iz DZ su podsjetili da je, nakon premiještanja Kovid centra u objekat Donja Gorica, Dom zdravlja na Starom aerodromu vraćen u redovan proces rada.

“Nakon detaljne sanitetsko-logističke pripreme objekta, sve jedinice su ponovo u funkciji i na raspolaganju građanima ovog podgoričkog naselja”, rekli su iz DZ Podgorica.

Bonus video: