Novi teren gradiće u Lješnici

FSCG pomaže izgradnju pomoćnog fudbalskog terena u Bijelom Polju

1596 pregleda 2 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Opština
Bijelo Polje, Foto: Opština

Opština Bijelo Polje će, uz pomoć Fudbalskog saveza Crne Gore, kupiti zemljište za izgradnju pomoćnog fudbalskog terena u naselju Lješnica. Bjelopoljska opština će platiti četvrtinu iznosa, a predlog odluke o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o zajedničkoj izgradnji fudbalskog terena i pratećih objakata između FSCG i Opštine Bijelo Polje, usvojen je na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta.

Predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da će izgradnjom terena biti obezbijeđeni bolji uslovi za razvoj sporta u toj opštini.

”Biće stvorena kvalitetna sportska infrastruktura, koja je neophodna za razvoj kako rekreativnog, tako i profesionalng sporta. Ove godine slavimo 100 godina kluba Fudbalskog kluba Jedinstvo, a nadamo se da ćemo ući i u prvu ligu, što je impozantan uspjeh”, kazao je Smolović.

On je podsjetio da je Opština ranije od FSCG ranije dobila reflektore, sjedišta za istočnu tribinu, a da je u izradi je projekat rekonstrukcije zapadne tribine gradskog stadiona.

”Sve to ćemo zaokružiti izgradnjom pomoćnog terena. Fudbalski savez će kupiti zemljište od oko 2,5 hektara, što će biti dovoljno za čak dva pomoćna terena, jedan sa prirodnom, a drugi sa vještačkom travom”, kazao je Smolović, precizirajući da će na taj način Bijelo Polje biti centar sjeverne regije, kao i da će na tim terenima, odnosno trening kampu, trenirati i drugi klubovi, reprezentacije.

Lokalna samouprava je, napominje on, i u prethodnom periodu radila na unapređenju sportske infrastrukture, rekonstruisane su školske sportske sale, otvorena je teretana, planira se izgradnja trim staze, a po završetku rekonstrukcije stadiona FK Jedinstvo, radiće se i rekonstrukcija atletske staze.

Bonus video: