Jovanović: Postupati sa posebnom pažnjom u slučajevima porodičnog nasilja

U svim slučajevima kada ne postoji osnov za preduzimanje krivičnog gonjenja odluku je potrebno jasno obrazložiti i objasniti, kazala je vršiteljka dužnosti VDT-a

3125 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: VDT
Sa sastanka, Foto: VDT

U predmetima koji se odnose na porodično nasilje neophodno je blagovremeno preduzimati sve mjere i radnje iz nadležnosti tužilaštva, a od rukovodilaca tužilaštava se očekuje da u tim predmeta postupaju sa posebnom pažnjom i da se u svim slučajevima kada ne postoji osnov za preduzimanje krivičnog gonjenja odluka jasno obrazloži i objasni.

To je, tokom sastanka sa rukovodiocima svih 16 državnih tužilaštava, poručila vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović.

Sastanak je, kako je saopšteno iz Vrhovnog tužilaštva, organizovan s ciljem detaljnijeg upoznavanja vršiteljke dužnosti VDT-a sa izazovima sa kojima se rukovodioci tužilaštava suočavaju i definisanja modaliteta za njihovo uspješno prevazilaženje.

Susret je, kako navode, istovremeno bio prilika da Jovanović upozna rukovodioce tužilaštava sa planom funkcionisanja državnotužilačke organizacije u narednom periodu.

Sastanku sa Jovanović su prisustvovali rukovodioci Specijalnog državnog tužilaštva, viših državnih tužilaštva u Podgorici i Bijelom Polju i svih 13 osnovnih državnih tužilaštava.

Bonus video: