Dokazano da je previjen u najkraćem roku

"Dužnost nam je da navedemo da je pacijent sve vrijeme pokazao maksimalnu korektnost i razumijevanje za okolnosti koje su se desile i da su zaposleni DZ Podgorica zbunjeni njegovim medijskim istupom"

14204 pregleda 5 komentar(a)
DZ: Zaposleni učinili sve u svojoj nadležnosti, Foto: Luka Zekovic
DZ: Zaposleni učinili sve u svojoj nadležnosti, Foto: Luka Zekovic

Zaposleni Doma zdravlja Podgorica uradili su sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi pružili zdravstvenu uslugu pacijentu M.V. koji se prije dva dana požalio “Vijestima” da je skoro pola dana čekao na previjanje otvorene rane.

”Žao nam je što je sticaj okolnosti doveo pacijenta do različite slike od onoga što je evidentirano u elektronskoj bazi i sistemu. Dužnost nam je da navedemo da je pacijent sve vrijeme pokazao maksimalnu korektnost i razumijevanje za okolnosti koje su se desile i da su zaposleni DZ Podgorica zbunjeni njegovim medijskim istupom”, odgovorili su “Vijestima” iz Doma zdravlja.

M. V. je tvrdio da je u ponedjeljak pola dana čekao previjanje otvorene rane, u prvoj smjeni dispanzera Doma zdravlja u Gornjoj Gorici nisu htjeli da mu izdaju nalog za previjanje, već su ga uputili da čeka izabranog ljekara do 14 časova.

Tvrdio je da je u 14 časova bio kod svog ljekara, ali ni on nije mogao da izda nalog za previjanje, jer je nestala struja, te da je pozvao kolege u dispanzeru u Bloku pet, ali da su mu i tamo rekli da mora da čeka.

”Menadžment Doma zdravlja je detaljno ispitao slučaj...Kao odgovorna ustanova, naša je obaveza da svaku žalbu građana detaljno analiziramo i ako se kojim slučajem radi o propustu naših zaposlenih, da reagujemo i snakcionišemo u skladu sa Pravilnikom DZ. Povodom pomenutog slučaja - istina je da je pacijent došao nešto iza 13 h u objekat Gornja Gorica, raspitujući se kada radi njegov izabrani ljekar. Nakon pojašnjena da ID radi od 14 časova, pacijent je sačekao svog ljekara i obaviješten je od istog da zbog nestanka struje nije bilo moguće obaviti previjanje pacijenta, jer bi time narušili zdravstveni protokol o ovoj važnoj usluzi koju pružamo, i da je najbolje da se pacijent uputi u objekat Blok pet. Medicinska sestra iz objekta Gornja Gorica je uputila telefonski poziv kolegama u objektu Blok pet, da će uputiti pacijenta sa potrebom zdravstvene usluge previjanja i da ga očekuju. Ovaj telefonski poziv je obavljen u 14.07 sati (postoji listing poziva oba telefonska broja koji je dat na uvid menadžmentu). Pacijent je došao u objekat Blok pet 15 minuta nakon poziva medicinske sestre iz Gornje Gorice i bio je ukucan u sistem, o čemu postoji jasna elektronska evidencija - u 14.23. Nalog za previjanje u objektu Blok pet - takođe postoji elektronska evidencija, jer je sistem pružanja zdravstvenih usluga centralizovan i o svakom pacijentu postoji elektronska evidencija kada je svaki uput napisan - izdat je u 14.28 sati - što znači 5 minuta nakon dolaska u objekat Blok pet”, kazali su iz DZ.

Navode i da je pored pružanja usluge previjanja koja je urađena odmah i u veoma kratkom roku, pacijentu je ostavljena mogućnost da mu potrebna zdravstvena usluga svakodnevno bude pružana i u zdravstvenom objektu Blok pet.

”Jer je javnost obaviještena da će se u Gornjoj Gorici i dalje dešavati, zbog izvođenja najavljenih radova u naselju, nestanci električne energije”, zaključili su iz podgoričkog Doma zdravlja.

Bonus video: