Dom zdravlja Podgorica: Do ljekara i sestara sad i putem mobilnog

"Na ovaj način vraćamo primarnu zdravstvenu zaštitu i dostupnost ljekara građanima", kazali su iz Doma zdravlja

4581 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dom zdravlja Podgorica je, u procesu reorganizacije i unaprjeđenja usluga, vratio timove opšte/porodične medicine u redovan proces rada. Podsjećaju da je to projektovano reformom primarne zdravstvene zaštite iz 2005. godine.

To, kako su saopštili, između ostalog znači da sada svaki izabrani doktor za odrasle i medicinska sestra ili tehničar koji je u timu sa doktorom, kao benefit građanima u pružanju efikasnije zdravstvene usluge, imaju posebno zaduženje direktne komunikacije sa svojim pacijentima putem mobilnog telefona.

"Na ovaj način vraćamo primarnu zdravstvenu zaštitu i dostupnost ljekara građanima, jer će imati mogućnost da sa svojim ljekarima i tehničarima/sestrama u direktnoj komunikaciji dogovore preglede, posjete ustanovi, terapiju za hronične bolesnike", naveli su iz Doma zdravlja.

U toj ustanovi smatraju da će se takvim pristupom i reorganizacijom smanjiti čekanje, uspostaviti direktna komunikacija sa pacijentima i najvažnije - podići nivo zdravstvene usluge na novi stepen.

Građani mogu na sajtu Doma zdravlja Podgorica i na svim punktovima Doma zdravlja naći brojeve telefona svojih izabranih ljekara i sestara/tehničara u timu izabranih doktora, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: