Carević otvorio kružni tok, Popović: Biće još investicija

"Nadamo se da ćemo današnjim puštanjem u funkcionisanje ovakvog projekta, poslati poruku da, ipak, moramo biti zajedno bez obzira na svoje različitosti, da niko nema pravo da blokira rad Opštine", kazao je gradonačelnik Budve

6383 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Dan uoči sjednice Skupštine opštine od čijeg održavanja zavisi da li će Vlada uvesti prinudnu upravu, gradonačelnik Budve Marko Carević jutros je otvorio jedan od najvećih infrastrukturnih projekata- kružni tok na gradskoj zaobilaznici, te poslao još jednu političku poruku građanima da sve ono što je obećao u kampanji pred izbore 2020. njegova administracija je ispunila.

Projekat vrijedan 400 hiljada eura, realizovao je Sekretarijat za investicije u predviđenom roku, a prvi čovjek grada zahvalio se svima, te naglasio da je izgradnja kružnog toka primjer kako treba raditi.

"Puno je bilo problema. Neusvajanje budžeta je nešto što nas je limitiralo. Uvjeren sam da ćemo u narednom periodu izaći iz tih problema.. Jako je važno da građani znaju da ono što smo obećali to smo i uradili. Vrlo vrijedno radimo, novca imamo. Nadamo se da ćemo današnjim puštanjem u funkcionisanje ovakvog projekta, poslati poruku da, ipak, moramo biti zajedno bez obzira na svoje različitosti, da niko nema pravo da blokira rad Opštine. Mi smo ovdje da radimo u interesu građana i što se tiče mene i Demokratskog fronta da posljednjeg dana to će tako biti“, naglasio je Carević.

Podsjetivši da su izgradili kružni tok u Petrovcu, potom u Bečićima i sada u Budvi, sekretar za investicije Joko Popović kazao je da nastavljaju sa daljim aktivnostima, te da će ovakvih projekata biti i u budućnosti.

„Zbog neusvajanja na vrijema planskih dokumenata, to sprječava Sekretarijat za investcije da ovakve i slične projekte izvede u planiranim rokovima. Nadamo se da će se naše kolege dozvati pameti i da ćemo ta bitna dokumenta usvajati na vrijeme, tako da bi Sekretarijat, ko god bio na njegovom čelu mogao da realizuje ovakve i slične projekte“, kazao je Popović.

Podsjećamo, 11 odbornika Demokratskog fronta za sjutra je zakazalo sjednicu Skupštine opštine po hitnom postupku na čijem dnevnom redu je izbor predsjednika parlamenta, ali i usvajanje budžeta, plana investicije i programa uređenja grada za ovu godinu.

Predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović podnio je ostavku, a Carević je pozvao lidera Demokrata Aleksu Bečića da predlože novog kandidata , koga će DF podržati, a sve u cilju da se uoči sezone ne uvodi prinudna uprava , i grad pripremi za sezonu. Bečić se još nije oglasio, a u ponedjeljak ističe rok koji je dala Vlada da se mora održati sjednica lokalnog parlamenta u suprotnom će raspustiti Skupštinu opštine i imenovati odbor povjerenika.

Bonus video: