UCG gradi stanove za zaposlene i poslovne objekte

"Prostor će se prije svega unaprijediti humanizovanjem krova podzemne garaže, pretvarajući ga u zeleni javni prostor, čime se nastavlja kontinuirana i prepoznatljiva aktivnost oplemenjivanja zelenih površina Univerziteta Crne Gore", navodi se u saopštenju

6404 pregleda 14 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Univerzitet Crne Gore uskoro će krenuti u realizaciju izgradnje četiri objekta – dva stambeno-poslovna, dva poslovna i uz to - dva nivoa podzemne garaže.

Iz te institucije su saopštili da će ti objekti, pored zadovoljavanja stambenih potreba zaposlenih, ujedno i upotpuniti naučnoistraživačke prostorne kapacitete Univerziteta Crne Gore, "kao i unaprijediti kvalitet života građana u ovom dijelu grada".

"Prostor će se prije svega unaprijediti humanizovanjem krova podzemne garaže, pretvarajući ga u zeleni javni prostor, čime se nastavlja kontinuirana i prepoznatljiva aktivnost oplemenjivanja zelenih površina Univerziteta Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Povodom toga, raspisali su nagradni međunarodni konkurs za izradu arhitektonskog rješenja stambeno-poslovnih objekata i podzemne garaže u okviru DUP-a „Univerzitetski centar“.

Cilj ovog konkursa je, kako kažu, odabir najkvalitetnijeg arhitektonskog rješenja, kojim se teži unaprijediti kvalitet stanovanja i stvoriti novi tip savremenog stanovanja. "Izabrano i nagrađeno arhitektonsko rješenje će biti detaljno razrađivano kroz naredne dvije faze, izradu Idejnog i Glavnog projekta".

"Više detalja o samom projektnom konkursu i uslovima učestvovanja, zainteresovani privredni subjekti mogu pronaći na Elektronskom sistemu javnih nabavki (ESJN), pristupom na interent linku: https://cejn.gov.me/tenders/view-tender/16559", piše u saopštenju Univerziteta.

Bonus video: