KIC Crne Gore u Luksemburgu optužio ambasadora da ih opstruira

KIC je, kako su objasnili njegovi predstavnici, uspješno povezao Crnu Goru i Luksemburg avio-linijom, bez ijednog centa podrške iz Crne Gore, dok je ambasador uzaludno trošio novac crnogorskih građana za samoreklamiranje

3413 pregleda 6 komentar(a)
Leković, Foto: MVP
Leković, Foto: MVP

Predstavnici Kulturno-informativnog centra (KIC) Crne Gore u Luksemburgu optužili su crnogorskog ambasadora za zemlje Beneluksa, Ivana Lekovića, da opstruira njihov rad i da do sada nije uradio ništa po pitanju ekonomske diplomatije.

“Leković do sada ništa uspješno nije uradio po pitanju ekonomske diplomatije, ali ogroman napor ulaže da umanji zasluge KIC-a i diskredituje njegovu predsjednicu, Fetiju Kalač, jer je njen uspjeh u avio-povezivanju Crne Gore i Luksemburga najveći dokaz njegovog neuspjeha i nesposobnosti”, navodi se u saopštenju.

KIC je, kako su objasnili njegovi predstavnici, uspješno povezao Crnu Goru i Luksemburg avio-linijom, bez ijednog centa podrške iz Crne Gore, dok je ambasador uzaludno trošio novac crnogorskih građana za samoreklamiranje.

Oni su podsjetili da je Leković u diplomatiji najmanje tri mandata i to na važnim međunarodnim adresama.

“Ozbiljno pitanje glasi šta je Leković učinio za Crnu Goru i njenu dijasporu, osim što je čekao da otme ideje i uspjehe KIC-a Crne Gore u Luksemburgu i predstavi ih svojim, kiteći se tuđim perjem”, navodi se u saopštenju.

Iz KIC-a Crne Gore Luksemburg su kazali da su pozvali direktoricu Nacionalne turističke organizacije (NTO), Anu Marković Tripković, na Internacionalni sajam turizama u Luksemburgu, ali da je ona odgovorila da nemaju vremena i novca za to.

“Vjerujemo da je Leković minirao tu inicijativu KIC-a, te ne čudi da je Marković Tripković odbila saradnju. S pravom se moramo zapitati da li oni koji vode politike u oblasti turizma, kao osnovne privredne grane, imaju znanja i sposobnosti da se nalaze na tako važnim pozicijama, a da nijesu u stanju da prepoznaju značaj avio-povezivanja Crne Gore sa visokorazvijenim destinacijama Evrope”, rekli su iz KIC-a.

Oni su podsjetili da je KIC Crne Gore u Luksemburgu odradio posao koji bi trebalo da odrade Ambasada i NTO.

“Javnost treba bi da zna na što i na koji način pojedinci troše novac građana, da li rade u interesu države ili novac i pozicije koriste za samoreklamiranje. Moramo se zapitati gdje su bili svi ti silni dobro plaćeni državni činovnici kada je trebalo inicirati i realizovati avio-liniju između Crne Gore i Luksemburga”, rekli su iz KIC-a.

Oni su ponovili da je avio-linija uspostavljena prošle godine zahvaljujući KIC-u Crne Gore u Luksemburgu, kao i da će se realizovati i ove.

Bonus video: