Nova oprema za javna preduzeća u Pljevljima

Opština Pljevlja za nabavku mehanizacije za Vodovod, lokalne puteve i Čistoću uložila 350.000 eura

3091 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština
Foto: Opština

Opština Pljevlja je prošle i ove godine za nabavku nove mehanizacije za potrebe lokalnih javnih preduzeća čiji je osnivač uložila 350.000 eura.

Iz lokalne uprave su saopštili da će osnaživanje javnih preduzeća direktno uticati na njihovo kvalitetnije obavljanje povjerenih poslova.

”Proširivanje voznog parka, u koji je tokom prošle i ove godine uloženo 350.000,00 eura, u značajnoj mjeri će unaprijediti rad komunalnih preduzeća Vodovod, lokalni putevi i Čistoća i omogućiti postizanje boljih rezultata, sa osnovnim ciljem ostvarivanja javnog interesa”, tvrde u lokalnoj upravi.

Nabavka i isporuka mehanizacije za javna preduzeća čiji je osnivač Opština Pljevlja počela je krajem prošle godine, a završila se juče primopredajom dva nova dostavna vozila, takozvana “putara”, koji će biti korišćeni za sitne intervencije preduzećima Lokalni putevi i Vodovod. Vozila su opremljena hidrauličnom dizalicom i setom alata, a koristiće se i u svrhe prevoza radnih grupa.

Za ovu nabavku Opština Pljevlja izdvojila je 54.996 eura.

Sa ciljem osnaživanja d.o.o. Čistoća, Opština Pljevlja ranije je izvršila nabavku utovarivača vrijednosti 155.969 eura, prioritetno potrebnog za radove na održavanju deponije Jagnjilo.

Preduzeću Lokalni putevi tokom 2021. godine ustupljena su dva polovna kamiona - kipera starosti sedam godina, za čiju nabavku izdvojeno oko 108.658 eura. Preduzeće je osnaženo i sa niskonosećom prikolicom vrijednosti 18.089 eura i plugovima za snijeg vrijednosti 23.958 eura.

Nabavljena vozila, navode u opštini, koristiće se za radove na sanaciji i održavanju puteva.

Bonus video: