Uprava policije nagrađena za doprinos unapređenju javne bezbjednosti

"Pored ove nagrade, dodijeljene i nagrade za dostignuća u kategorijama prevencije kriminala, forenzike i kriminologije kao i u ostalim kategorijama djelatnosti policije, odnosno službi za sprovođenje zakona", navode u saopštenju

1305 pregleda 1 komentar(a)
Na policijskom samitu u Dubaiju, Foto: Tim za odnose sa javnošću Uprave policije
Na policijskom samitu u Dubaiju, Foto: Tim za odnose sa javnošću Uprave policije

Uprava policije Crne Gore, na Svjetskom policijskom samitu u Dubaiju, dobila je prestižno priznanje i nagradu u kategoriji doprinosa unapređenja javne bezbjednosti, saopšteno je iz Tima za odnose sa javnošću.

"Ministrastvo unutrašnjih poslova je apliciralo za ovu nagradu prezentovanjem rezultata Sektora za borbu protiv kriminala koji su ostvareni u posljednje u oblastima borbe protiv krijumčarenja narkotika i organizovanog kriminala", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da su, pored ove nagrade, dodijeljene i nagrade za dostignuća u kategorijama prevencije kriminala, forenzike i kriminologije kao i u ostalim kategorijama djelatnosti policije, odnosno službi za sprovođenje zakona.

U ovom periodu je, kako su saopštili, u Dubaiju održano i međunarodno takmičenje "UAE SWAT Challenge" na kojem je učestvovala i Protivteroristička jedinica Uprave policije.

Ovi događaji su, kako navode, ujedno bili i prilika za održavanje bilateralnog sastanka između v.d pomoćnika direktora direktora Miloša Rakonjca, koji je u ime Uprave policije primio nagradu, i direktora policije Dubaija Abdulah Kalife Al Marija.

Bonus video: