Mejkok: Oružane snage UK nastaviće da podržavaju razvoj kapaciteta Vojske Crne Gore

"Ministarka Injac se zahvalila ppuk Mejkoku na kontinuiranoj podršci i doprinosu u ostvarivanju naših strateških ciljeva i planova, ukazujući na značaj ostvarene saradnje u proteklom periodu, posebno u oblasti školovanja, obuke specijalnih snaga, kriznog menadžmenta, sajber bezbjednosti, kao i definisanju dugoročnih planova među kojima su podrška u pogledu osavremenjavanja infrastrukture, inoviranja strateških dokumenata i realizaciji NATO ciljeva"

1925 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka Mejkoka i Injac, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa sastanka Mejkoka i Injac, Foto: Ministarstvo odbrane

Oružane snage Ujedinjenog Kraljevstva (UK) nastaviće da podržavaju razvoj kapaciteta Vojske Crne Gore, saopštio je britanski izaslanik odbrane, potpukovnik Kristofer Mejkok.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je Mejkok danas boravio u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane i tom prilikom se u odvojenim susretima sastao sa ministarkom odbrane Oliverom Injac, generalnim direktorom za politiku odbrane general-majorom Rajkom Pešićem i načelnikom Generalštaba VCG brigadnim generalom Milutinom Đurovićem.

"Ministarka Injac se zahvalila ppuk Mejkoku na kontinuiranoj podršci i doprinosu u ostvarivanju naših strateških ciljeva i planova, ukazujući na značaj ostvarene saradnje u proteklom periodu, posebno u oblasti školovanja, obuke specijalnih snaga, kriznog menadžmenta, sajber bezbjednosti, kao i definisanju dugoročnih planova među kojima su podrška u pogledu osavremenjavanja infrastrukture, inoviranja strateških dokumenata i realizaciji NATO ciljeva. Potpukovnik Mejkok se zahvalio na odličnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane Crne Gore i izrazio zadovoljstvo što je za vrijeme njegovog mandata bio u mogućnosti da doprinese jačanju odnosa dvije zemlje i dvije vojske", ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva odbrane su dodali da je Pešić, tokom susreta, iskazao posebno zadovoljstvo bliskim i sadržajnim bilateralnim odnosima u oblasti odbrane i iskazao zainteresovanost za dalje unaprjeđenje odbrambene saradnje.

"Zahvalio se ppuk Mejkoku na nesebičnom angažovanju i pružanju podrške Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, te mu poželio uspjeh na ličnom i profesionalnom planu", piše u saopštenju.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da se Đurović zahvalio britanskom izaslaniku odbrane na doprinosu unaprijeđivanju odnosa oružanih snaga Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, kao i jačanju savezničkih veza dvije zemlje, kako bilateralno, tako i u okviru NATO saveza.

"Mejkok je kazao da mu je bilo zadovoljstvo da obavlja diplomatske dužnosti u našoj državi, istakavši da će oružane snage Ujedinjenog Kraljevstva nastaviti da podržavaju razvoj kapaciteta Vojske Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: