NTO: U Luksemburgu veliko interesovanje za turističku ponudu Crne Gore

"Crna Gora je destinacija koja ima veliki potencijal za različite vrste ponude", kazala je Tripković Marković

3898 pregleda 32 reakcija 2 komentar(a)
Foto: NTO
Foto: NTO

U organizaciji Ambasade Crne Gore u Belgiji direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković i direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreovski sastali su se sa izvršnim direktorom avio kompanije "Luxair" Žilom Fejtom u Luksemburgu.

Tripković-Marković izrazila je zadovoljstvo činjenicom da ova kompanija direktnim letovima povezuje Crnu Goru i Luksemburg i time značajno doprinosi ostvarenju turističkog prometa sa ovog tržišta. Ona je predstavila integralnu ponudu destinacije, aktuelne paket aranžmane i hotelsku ponudu za ovu ljetnju turističku sezonu, ali i narednu zimsku sezonu.

“Podaci LuxairTours-a pokazuju da buking za Crnu Goru do polovine marta 2022.g već prevazilazi brojke ukupnog bukinga za 2021.g. Ovo je izuzetno ohrabrenje za NTO i turističku privredu Crne Gore da intenziviraju aktivnosti na ovom tržištu. Crna Gora je destinacija koja ima veliki potencijal za različite vrste ponude a na sastanku je iskazano je veliko interesovanje za našu destinaciju, naročito za luksuzni turizam, eko i aktivni turizam,” istakla je Tripković Marković.

U saopštenju NTO se navodi i da Aerodromi Crne Gore postaju sve vidljiviji u evropskoj javnosti, a samim tim i sve značajnija karika crnogorske privrede.

Lux
foto: NTO

Na sastanku predstavnika Luxaira i Aerodroma Crne Gore otvorena je tema održavanja direktne linije sa Luksemburgom tokom cijele godine.

"Na ovaj način, Aerodromi Crne Gore bi se svrstali u red uglednih i povlašćenih kompanija, a na dobitku bi bila i država. Raspoloženje sa luksemburške strane postoji, pitanje je samo da li će oni u kratkom roku uspjeti da riješe izvjesne operativne procedure. Podsjećam da smo ranije dogovorili da će 'Luxair' od jula letjeti dva puta nedjeljno na destinaciji Podgorica – Luksemburg - Podgorica", kazao je nakon sastanka izvršni direktor ACG Goran Jandreoski.

Lux
foto: NTO

Sastanku su prisustvovali i crnogorski ambasador za države Beneluksa Ivan Leković i savjetnik direktorice NTOCG Amel Dedeić.

Tokom posjete Luksemburgu delegacija iz Crne Gore, imala je zvanične sastanke u Generalnoj direkciji za turizam u Ministarstvu ekonomije sa Jeanne Tonnar i Luisom Soaresom, kao i sa direktorom Nacionalne turističke organizacije Luksemburga Sebastien Reddeker.

Takođe, predstavnici NTO CG sastali su se i sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore u Luksemburgu ZK “Bihor Luksemburg”, “Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu”, “Udruženje Luksemburg-Crna Gora” i udruženje “BD Fond”.

Bonus video: