Viši sud potvrdio presudu: Nijesu prekršeni propisi time što Bjelica nije izabran za dekana

UO UCG sredinom juna prošle godine nije prihvatio predlog Vijeća Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje da na čelu te ustanove u naredne tri godine bude profesor Bjelica

13366 pregleda 27 reakcija 4 komentar(a)
Rektorat UCG, Foto: Boris Pejović
Rektorat UCG, Foto: Boris Pejović

Podgorički Viši sud potvrdio je presudu Osnovnog i utvrdio da propisi nijesu prekršeni time što je Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UO UCG) odlučio da za dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje ne izabere redovnog profesora te ustanove Duška Bjelicu.

"Odbija se žalba kao neosnovana i potvrđuje presuda Osnovnog suda u Podgorici P.br.2586/21 od 17.12. 2021. Svaka stranka snosi svoje troškove drugostepenog postupka", stoji u presudi podgoričkog Višeg suda u koju su "Vijesti" imale uvid.

UO UCG sredinom juna prošle godine nije prihvatio predlog Vijeća Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje da na čelu te ustanove u naredne tri godine bude profesor Bjelica.

Profesor Fakulteta za sport je nakon toga tužio UCG, tvrdeći da je sve učinjeno nezakonito, te da je odluka donešena na osnovu tadašnjeg mišljenja vršioca funkcije (v.f.) rektora Vladimira Božovića.

Bonus video: