Ponorac obišla 36 izbjeglica u Bijelom Polju: Potrebno obezbijediti prevoz Ukrajincima

"Nekima su dokumenta istekla, neki nemaju dokumenta koja su još uvijek validna. Razgovarali smo momentalno sa otpravnicom poslova Ambasade u Ukrajini i vrlo lako ćemo to riješiti", kazala je crnogorska ambasadorka u Ukrajini

5468 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Crnogorska ambasadorka u Ukrajini Dragica Ponorac kazala je da bi trebalo državljanima Ukrajine, koji su usljed ratnih dešavanja napustili svoju zemlju i koji privremeno borave u Crnoj Gori obezbijediti besplatan prevoz na teritoriji zemlje.

Ona je to kazala danas prilikom posjete izbjeglicama iz Ukrajine koje su smještene u Hotelu Bijela Rada. U Bijelo Polje iz Ukrajine je doputovalo 14 porodica, sa 36 članova, uglavnom žena i djece.

Ponorac je zahvalila direktoru Hotela Bijela rada Suadu Pilici na gestu solidarnosti, nakon što je stavio kapacitete hotela na raspolaganje raseljenim licima.

“Imala sam ljudsku i profesionalnu obavezu da posjetim Ukrajince i sa njima razgovaram o konretnim problemima sa kojima se srijeću. Nekima su dokumenta istekla, neki nemaju dokumenta koja su još uvijek validna. Razgovarali smo momentalno sa otpravnicom poslova Ambasade u Ukrajini i vrlo lako ćemo to riješiti", kazala je Ponorac, ističući da problem zamjene ukrajinskog novca za sada nisu uspjeli da riješe.

Ponorac je kazala da je do sada u Crnu Goru iz Ukrajine izbjeglo više od dvije hiljade ljudi, dodajući da je veliki broj njih smješten kod prijatelja, imajući u vidu da su bili drugi najzastupljeniji turisti po broju nakon turista iz regiona.

Bonus video: