ASK o odborniku Demokrata: Vujović prihode nije prijavio

“Sve što nije upisano u karton, na moje i na ime moje porodice, dajem državi"
335 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Vujović, Foto: V. BELOJEVIĆ
Vladimir Vujović, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 21.10.2017. 16:41h

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada, Vladimir Vujović, nije prijavio 1.020 eura koje je lani dobio od partije. U odluci ASK se navodi da je

Vujović tokom rasprave kazao da je poslao dopunu o prihodu i imovini za 2016. za te prihode, o čemu postoji dokaz u arhivi Agencije gdje je dokument predao.

Vujović je naveo da je u dopuni obrazložio propust.

“Uvidom u izvod baze podataka Poreske uprave, upoređivanim sa Izvještajem o prihodima i imovini Vujovića za 2016.... od 30. marta 2017, konstatovano je da nije prijavio prihod po osnovu angažovanja u Demokratskoj Crnoj Gori u neto iznosu od 1.020 eura”, piše u odluci ASK.

Vujović je „Vijestima” kazao da će voditi upravni spor i tražiti da se pokrene rasprava, kako bi predstavniku ASK saopštio sve činjenice.

“Sve što nije upisano u karton, na moje i na ime moje porodice, dajem državi. Pozivam i sve funkcionere koji nijesu prijavili imovinu, a nijesu dobili ovakvo rješenje ASK, da učine isto...”, kazao je Vujović, koji je „Vijestima” dostavio pomenutu ispravku koju je uputio Agenciji.

Vujović je, kako se navodi u odluci, 30. juna 2017. dostavio obavještenje u kojem je naveo da je u pomenutom izvještaju napravio previd i greškom propustio da unese prihod u iznosu od 320 eura od 7. decembra 2016. i 700 eura od 28. decembra lani. Vujović je, obrazloženo je u odluci ASK, bio dužan da te prihode prijavi do 31. marta ove godine, jer ih je stekao u prethodnoj godini.

Bonus video: