Zaposlenima i bivšim radnicima RTCG-a da se omogući da plate dug po osnovu izgubljenih sporova na 60 rata

Raonić je to saopštio tokom rasprave o predlogu izmjena i dopuna Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, na koju su pojedini članovi Savjeta imali zamjerke

11741 pregleda 3 komentar(a)
Sa sjednice Savjeta, Foto: Borko Ždero
Sa sjednice Savjeta, Foto: Borko Ždero
Ažurirano: 22.03.2022. 15:38h

Savjet je donio odluku da zaposlenim i bivšim radnicima Radio Televizije Crne Gore (RTCG) se omogući da plate dug po osnovu izgubljenih sporova na 60 rata.

To će važiti za one, koji se za tu opciju prijave do prvog maja, a riječ je o radnicima i bivšim zaposlenim, koji si izgubili spor protiv RTCG, presuda zbog toga je godinama držana u fioci, a plaćaju i ogromne sudske troškove advokatima.

Generalni direktor Radio Televizije Crne Gore (RTCG) Boris Raonić je na sjednici Savjeta RTCG istakao da je dolaskom na čelo te medijske kuće zatekao haos što se tiče zaposlenih, odnosno sistematizacije.

On je naglasio da je na desetine ljudi raspoređeno na pogrešnim radnim mjestima i da taj haos pokušavaju da riješe.

Raonić je to saopštio tokom rasprave o predlogu izmjena i dopuna Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, na koju su pojedini članovi Savjeta imali zamjerke.

Članica Savjeta Marijana Camović Veličković je istakla da predstavnici Sindikata nisu bili upoznati sa predlozima.

Drljević: Netačni podaci u izvještaju centralne popisne komisije

Savjet je prethodno iznio velike zamjerke na izvještaj Centralne popisne komisije, a koji se ne slaže u mnogim brojkama.

Predsjednik Savjeta Veselin Drljević je naglasio da se brojke u izvještaju ne slažu, da su dobili netačne podatke i da će za to neko morati da odgovara.

"Dati su nam pogrešni podaci, to se mora razjasniti", naveo je Drljević.

On je kazao da se zapisnik ne slaže sa stanjem na terenu.

Član Savjeta Predrag Marsenić je kazao da se ne poklapaju podaci o broju ploča, a da u posljednje dvije godine izvještaji centralne popisne komisije nisu usvajani.

Predsjednik centralne popisne komisije Milutin Šofranac je naveo da su podatke dobili od pojedinačnih komisija, odnosno da su izvještaj formirali na osnovu njihovih izvještaja.

Član Savjeta Filip Lazović je istakao da članovi popisnih komisija moraju da opravdaju izvještaj iza kojeg su stali svojim popisima i treba da se ukaže na nelogičnosti.

Rasprava o tome je odložena, odnosno dat je rok članovima popisnih komisija da do kraja sedmice otklone nedoumice.

Bonus video: