Mugoša: Dan nacionalnog sjećanja na žrtve koronavirusa da bude 22. mart

"Neophodno je da kao civilizovano i emancipovano društvo pokažemo jedinstvo u iskazivanju poštovanja prema preminulima i solidarnosti sa njihovim porodicama", kazao je potpredsjednik Socijaldemokrata

2047 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik i potpredsjednik Socijaldemokratra (SD) Boris Mugoša kazao je da podržava inicijativu da se 22. mart proglasi Danom nacionalnog sjećanja na sve žrtve koronavirusa u Crnoj Gori.

"Podržavam inicijativu aktiviste za ljudska prava Aleksandra Zekovića da se 22. mart proglasi Danom žalosti i Danom nacionalnog sjećanja na sve žrtve koronavirusa u Crnoj Gori", naveo je Mugoša.

Mugoša je podsjetio da je na današnji dan, prije dvije godine u Crnoj Gori registrovan prvi smrtni slučaj usljed zaraze koronavirusom.

"Od tada do danas ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa Kovid-19 infekcijom dostigao je nažalost čak 2.696. Neophodno je da kao civilizovano i emancipovano društvo pokažemo jedinstvo u iskazivanju poštovanja prema preminulima i solidarnosti sa njihovim porodicama", naveo je on na svom Tviter nalogu.

Bonus video: