Predstavljeno "Najbolje iz Crne Gore"

Osim promocija potrošača, cilj projekta je i stvaranje svijesti i navike kod crnogorskih građana da kupuju domaće proizvode i na taj način doprinesu, ne samo zdravijem životu, već i razvoju crnogorske ekonomije
113 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2017. 14:15h

Sajam "Najbolje iz Crne Gore", četvrti po redu, otvoren je danas u Tržnom centru "Delta City"u Podgorici.

Na njemu se predstavilo oko 60 crnogorskih proizvođača koji su, pored ostalog, nudilli vina, masline i maslinovo ulje, med, pršut, mliječne proizvode, ljekovito bilje...

Učesnici su predstavili proizvode iz svih krajeva Crne Gore, Podgorice, Bijelog Polja, Mojkovca, Plužina, Šavnika, Žabljaka, Danilovgrada, Kotora, Herceg Novog, Bara.

Sajam je svečano otvorio vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Podgorice Ivan Terzić, koji je izjavio da će Glavni grad, osim činjenice da je pokrovitelj ovog događaja, nastaviti da podržava preduzetnike.

"Rast broja učesnika Sajma, koji je udvostručen u odnosu na prvu godinu, kao i podatak da ga svake godine posjeti više od 20.000 posjetilaca najbolje potvrđuje ispravnost ideje koja je pokrenula ovaj već tradicionalni događaj", istakao je Terzić.

Osim promocija potrošača, cilj projekta je i stvaranje svijesti i navike kod crnogorskih građana da kupuju domaće proizvode i na taj način doprinesu, ne samo zdravijem životu, već i razvoju crnogorske ekonomije.

Brojni posjetioci su iskoristili priliku da najbolje crnogorske proizvode probaju direktno od proizvođača. Oni koji su ovu mogućnost propustili, mogu i u nedjelju degustirati proizvode od 11 do 14 časova i od 17 do 20 časova.

Priliku da učestvuje na Sajmu rado je prihvatila Ivana Krkotić i grupa žena iz Gradske opštine Golubovci.

“Naša Gradska opština je nova na sajmovima, ali smo se zato potrudili da izložimo apsolutno sve što naša opština može da ponudi. Spremili smo dimljenog krapa, zetski kolač, priganice, kukuruzni hljeb, ajvare, turšije, slatko od smokava, dunja, domaće sokove od višenje, šipka, tu je I gibanica, brojne slatkiše I cvijeće”, kazala je Krkotićeva.

Galerija

Bonus video: